Prethodni projekti

Mitovi i činenjice o EU

Istraživanja su pokazala da se o EU u našim medijima uglavnom izveštava o protokolarnim razgovorima raznih zvaničnika, deklaracijama, pregovorima itd. a da nedostaje raznovrsnost u izveštavanju o EU integracijama na polju funkcionisanja zdravstvenog i penzionog sistema, o efikasnosti pravosuđa, bezbednosti u saobraćaju, zaštiti dece i starih, zaštiti životne sredine itd. Neznanje vrlo lako rađa predrasude i stereotipe, pa iz tog razloga u našem društvu su oni veoma prisutni po pitanju EU. U stvaranju stereotipa o EU u našoj zemlji veliku ulogu ulogu imaju i mediji

detaljnije

Veća transparetnost lokalnih samouprava – pravo građana, obaveza države

Nezavisno udruženje novinara Srbije realizuje projekat „Veća transparetnost lokalnih samouprava – PRAVO GRAĐANA, OBAVEZA DRŽAVE“ koji je pokrenut u okviru inicijative „Podrška civilnom društvu“ Delegacije Evropske unije u Srbiji.

detaljnije

4M Beograd

Canal France International (CFI), u partnerstvu sa NUNS-om, OEBS-om i IREX-om 3. i 4. aprila 2012 u hotelu “M” u Beogradu organizuje dvodnevnu regionalnu konferenciju o uticaju razvoja novih medija na novinarstvo.

detaljnije

NUNS bilten

Prijavite se na naš bilten