Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Konkursi

21. 03. 2012. Bački Petrovac

Izvor: NUNS

Nagrada Ana Njemogova-Kolarova

Nacionalni savet slovačke nacionalne manjine (NSSNM) u saradnji sa partnerima dana 07. avgusta 2011. raspisuje Konkurs za dodelu godišnje nagrade „Ana Njemogova-Kolarova“ za najbolji medijski produkt o slovačkoj nacionalnoj manjini u Srbiji

1. Nagrada se dodeljuje za najbolji medijski proizvod koji se bavi životom slovačke zajednice u Srbiji, a objavljen je na bilo kom jeziku osim slovačkog. Nagrađuju se radovi koji se bave bilo kojim aspektom života slovačke nacionalne manjine ili pojedincem, koji pripada slovačkoj nacionalnoj manjini u Srbiji.

2. Nagrada se dodeljuje sa ciljem da se promoviše i poveća vidljivost postojanja i aktivnosti slovačke narodnosti u Srbiji u medijima namenjenim pripadnicima većinskog naroda i drugih nacionalnosti u Vojvodini, Srbiji i zemljama regiona.

3. Svake godine dodeljuje se nagrada za najbolji rad u štampanim medijima, na radiju, televiziji i medijima koji koriste nove tehnologije.

4. Nagrada se sastoji od dve diplome (za medijsku kuću i autora) i novčanog iznosa od 250 € u dinarskoj protivvrednosti (za autora). U štampanim medijima autorom se smatraju novinar ili ilustrator, u radiju novinar/scenarista, tonski snimatelj, montažer i autor muzike,  u televiziji novinar/scenarista, reditelj, snimatelj, montažer, autor muzike, u novim tehnologijama novinar i dizajner. Pri dodeli svake nagrade naglašava se da li nagrada pripada svim autorima ili pojedinim.

5. Konkurs za dodelu godišnje nagrade objavljuje se u avgustu na Slovačkim narodnim svečanostima 2011 u Bačkom Petrovcu i ponavlja se krajem januara naredne godine. Konkurs je otvoren do 31. maja 2012.

 6. Radovi koji se prijavljuju na konkurs moraju biti objavljeni ili emitovani u protekle tri godine – od maja 2009 do maja 2012. Svaki novinar/ka ima pravo da pošalje maksimum tri priloga. Uz radove koji su na jezicima ostalih naroda i nacionalnosti treba poslati prevod na slovački ili srpski jezik.

7. Štampani radovi se šalju kao isečak ili skenirane kopije u .PDF formatu na kojima se jasno vidi logo novina, potpis autora i datum objavljivanja, radijski prilozi u MP3 formatu, televizijski kao DVD u formatu pogodnog za čitanje u Windows Media Player-u, internet prilozi u .PDF ili DVD formatu uz priloženu adresu stranice internet prezentacije rada. Uz prijavu za TV i radio prilog potrebno je poslati i potvrdu redakcije, potpisanu od strane urednika ili direktora, kada je i gde prilog emitovan.

8. Prijavu na konkurs može poslati redakcija ili pojedinac  putem pošte na adresu Nacionalnog saveta slovačke nacionalne manjine sa naznakom Za novinarski konkurs (NSSNM, Bulevar Mihajla Pupina 1/IV, 21000 Novi Sad). Prijava se nalazi na internet prezentaciji www.rada.org.rs

9. O nagradi donosi odluku stručni žiri koga imenuje Nacionalni savet slovačke nacionalne manjine i to tako da u prvoj godini dva člana budu iz redova NSSNM, a tri člana se imenuju iz redova urednika slovačkih medija. U drugoj godini, NSSNM imenuje samo jednog člana, a peti član žirija je jedan od prošlogodišnjih pobednika. Članovi stručnog žirija za dodelu Godišnje nagrade „Ana Njemogova-Kolarova“ 2012  su Ana Tomanova Makanova, predsednik NSSNM i predsednik stručnog žirija, Samuel Žiak (štampa), predsednik Odbora za informisanje, Jozef Mađar (televizija), direktor fotografije Televizije Vojvodine, Ana Simonović (radio), novinar Radija Stara Pazova i Ana Jaškova (internet), urednik TV Vojvodine.

10. Nagrada se dodeljuje na Slovačkim narodnim svečanostima u augustu sledeće godine uz projekciju najboljih novinarskih radova.

11. Sredstva za funkcionisanje konkursa i dodelu nagrade obezbeđuju se fandrejzingom.

12. Svi radovi koji učestvuju na konkursu objaviće se u slovačkim medijima u seriji „Kako nas vide“, tako da prijava na konkurs sadrži i klauzulu kojom takmičari ustupaju prava na objavljivanje/emitovanje medijima koji izlaze na slovačkom jeziku u zemlji. 

13. Za funkcionisanje konkursa i dodelu nagrade odgovoran je Savet nagrade koga postavlja NSSNM. Predsednik Saveta nagrade je Samo Kolar, a članovi Vladimira Dorčova-Valtnerova i Rastislav Durman.

14. Savet nagrade  za svoj rad odgovara direktno NSSNM.

 

Preuzmite: Prijava na konkurs.doc

Nema komentara.

Ostavi komentar

NUNS zadržava pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni na veb sajtu.
Neće biti objavljivani komentari koji sadrže govor mržnje, pretnje, uvrede i psovke.
Očekujemo da tekstovi budu pravopisno i gramatički ispravni.
Komentari objavljeni na ovom veb sajtu predstavljaju privatno mišljenje njihovih autora a ne zvaničan stav NUNS-a.

NUNS bilten

Prijavite se na naš bilten