Naslovna  |  Info  |  Konkursi  |  Konkurs za najbolji informator o radu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Konkursi

20. 07. 2012. Beograd

Izvor: NUNS

Konkurs za najbolji informator o radu

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Republike Srbije objavljuje konkurs za najbolje urađen informator o radu organa vlasti.

Svako ima pravo da predloži jedan ili više organa javne vlasti (državni organ, organ teritorijalne autonomije, organ lokalne samouprave, organizaciju kojoj je povereno vršenje javnih ovlašćenja) za koje smatra da imaju najbolji informator o radu. Organ javne vlasti može i sam da se prijavi na konkurs.

Kvalitet informatora ocenjivaće Komisija sastavljena od 5 članova, koju čine predstavnici udruženja novinara, nevladinih organizacija iz Koalicije za slobodan pristup informacijama od javnog značaja, stručne akademske javnosti i Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti. Pri oceni kvaliteta  informatora, Komisija će ceniti sveobuhvatnost informacija, ažurnost i jednostavnost pronalaženja konkretnih informacija u informatoru. Komisija će uzeti u razmatranje samo informatore koji su postavljeni na zvaničnim internet prezentacijama organa na način predviđen Uputstvom za izradu i objavljivanje informatora o radu državnog organa ("Sl. glasnik RS", br. 68/10).

Priznanje za najbolji informator organa biće uručeno 28. septembra 2012. prilikom obeležavanja Međunarodnog dana prava javnosti da zna.

Rok za podnošenje prijava je 24. avgust 2012. godine.

Predlozi se mogu dostaviti elektronskom poštom na informator@poverenik.rs. sa naznakom «ZA KONKURS – INFORMATOR O RADU».

Izuzetno, predlog se može dostaviti na adresu: Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, Svetozara Markovića 42, 11000 Beograd.

Napomena: U prijavi obavezno navesti internet link za informator o radu. Štampane informatore ne dostavljati.

Za sve dodatne informacije možete kontaktirati Službu Poverenika na imejl adresu informator@poverenik.rs ili na telefon: 011/3408-900.

Nema komentara.

Ostavi komentar

NUNS zadržava pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni na veb sajtu.
Neće biti objavljivani komentari koji sadrže govor mržnje, pretnje, uvrede i psovke.
Očekujemo da tekstovi budu pravopisno i gramatički ispravni.
Komentari objavljeni na ovom veb sajtu predstavljaju privatno mišljenje njihovih autora a ne zvaničan stav NUNS-a.

NUNS bilten

Prijavite se na naš bilten