Naslovna  |  Info  |  Konkursi  |  Konkurs za Godišnju nagradu NDNV-a novinarki ili novinaru koji su tokom 2017. godine postigli izuzetne rezultate u izveštavanju na jezicima nacionalnih manjina
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Konkursi

13. 09. 2017.

Izvor: NDNV

Konkurs za Godišnju nagradu NDNV-a novinarki ili novinaru koji su tokom 2017. godine postigli izuzetne rezultate u izveštavanju na jezicima nacionalnih manjina

Konkurs za nagradu otvoren je za sve novinare/ke koji su u periodu između 1. januara i 15. decembra 2017. godine objavili najmanje tri medijska priloga na nekom od jezika nacionalnih manjina u kojima se, na visoko profesionalan i etičan način, promovišu vrednosti tolerancije, multikulturalnog društva i interkulturalne komunikacije, odnosno kritički ukazuje na političke i društvene devijacije.

Za nagradu se mogu nominovati novinari koji rade u bilo kom tipu medija u Srbiji: štampanom, radio, TV, onlajn mediju ili njihovoj kombinaciji.

Prilozi koji se nominuju nisu žanrovski ograničeni, odnosno mogu biti sve postojeće novinarske forme, od izveštaja do komentara i eseja, iako će se posebno vrednovati istraživački i istraživačko-analitički prilozi.

Rok za podnošenje prijava je 31. 12. 2017. godine.

Nagrada Nezavisnog društva novinara Vojvodine najboljoj novinarki ili novinaru koji su tokom 2017. godine postigli izuzetne rezultate u izveštavanju na jezicima nacionalnih manjina ima za cilj da istakne i promoviše izuzetna dostignuća novinara koji izveštavaju na jezicima nacionalnih manjina, a koji nisu vidljivi široj društvenoj zajednici. Na taj način želimo da potpomognemo interkulturalne procese u društvu.

Nagrada će se dodeliti u okviru realizacije projekta “Informisanje na jezicima nacionalnih manjina – prava i obaveze”, koji sprovodi NDNV uz podršku Civil Right Defenders-a.

Nagrada podrazumeva i novčani iznos.

Popunjenu prijavu (http://www.ndnv.org/wp-content/uploads/2017/09/PrijavaNDNVCRD.docx) za nominacija šalju se najkasnije do 31. decembra 2017. godine na elektronsku adresu Nezavisnog društva novinara Vojvodine: ndnvsekretarijat@gmail.com

Duško Medić
generalni sekretar
Nezavisnog društva novinara Vojvodine
Zmaj Jovina 3/I, Novi Sad, 21000
+381 21 472 31 80

Nema komentara.

Ostavi komentar

NUNS zadržava pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni na veb sajtu.
Neće biti objavljivani komentari koji sadrže govor mržnje, pretnje, uvrede i psovke.
Očekujemo da tekstovi budu pravopisno i gramatički ispravni.
Komentari objavljeni na ovom veb sajtu predstavljaju privatno mišljenje njihovih autora a ne zvaničan stav NUNS-a.

NUNS bilten

Prijavite se na naš bilten