Naslovna  |  Info  |  Konkursi  |  Za RTK nenamenski oko 80 miliona dinara
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Konkursi

24. 10. 2017.

Autor: Z. R. Izvor: Danas

Kragujevačko veće usvojilo izveštaj o izvršenju budžeta do 30. septembra

Za RTK nenamenski oko 80 miliona dinara

Gradsko veće je usvojilo izveštaj o izvršenju budžeta grada Kragujevca u periodu od 1. januara do 30. septembra ove godine. U tom periodu, navodi se u izveštaju sa sednice GV, ostvareni prihodi i primanja budžeta grada iznose oko 52 odsto od 6,85 milijardi dinara, koliko je planirano odlukom o budžetu za 2017. godinu.

Rashodi i izdaci budžeta izvršeni su u iznosu koji predstavlja izvršenje godišnjeg plana od 51,65 posto. Služba za informisanje gradske uprave prenosi da najveće učešće u ostvarenim prihodima i primanjima od tekućih prihoda imaju prihodi od poreza (porez na zarade, porez na imovinu i ostali poreski prihodi) sa učešćem od 78,04 odsto...

Gradsko veće dalo je i saglasnost na program poslovanja Privrednog društva Radio-televizija Kragujevac za 2017. godinu koji je Skupština tog društva donela početkom oktobra. U programskom smislu, cilj Radio-televizije Kragujevac je dalji razvoj informativnog, obrazovnog i programa za decu.

Ovdašnja opozicija nedavno je, podsetimo, oštro kritikovala više nego darežljiv odnos gradske vlasti prema RTK. Iz gradske kase, naime, za RTK ove godine će, tvrde u opoziciji, nenamenski da bude izdvojeno više od 80 miliona dinara, mahom za pokrivanje dugova koje je u toj medijskoj kući ostavio prethodni vlasnik, kruševački biznismen Radoica Milosavljević, te za isplatu zarada zaposlenima.

Ostali kragujevački mediji iz lokalnog budžeta ni ove godine ne dobijaju ništa. Rukovodstvo Kragujevca, kao što je i poznato, tri godine zaredom ne raspisuje konkurse za sufinanasiranje medijskih sadržaja od javnog značaja, zato što, kako tvrde nadležni, u gradskoj kasi za to nema para. Niko od lokalnih zvaničnika naravno i ne pokušava da obrazloži kako to i prema kojim kriterijumima ove godine za RTK ima čak 80 miliona dinara, dok za sve ostale kragujevačke medije nema ni "cvonjka".

Nema komentara.

Ostavi komentar

NUNS zadržava pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni na veb sajtu.
Neće biti objavljivani komentari koji sadrže govor mržnje, pretnje, uvrede i psovke.
Očekujemo da tekstovi budu pravopisno i gramatički ispravni.
Komentari objavljeni na ovom veb sajtu predstavljaju privatno mišljenje njihovih autora a ne zvaničan stav NUNS-a.

NUNS bilten

Prijavite se na naš bilten