Naslovna  |  Info  |  Konkursi  |  Konkurs za novinare i medijske fotografe - REFLEKSIJA
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Konkursi

29. 03. 2021.

Konkurs za novinare i medijske fotografe - REFLEKSIJA

Evropska mreža protiv siromaštva - Srbija poziva novinare i medijske fotografe za učešće na Konkursu za Nacionalnu nagradu za dostojno izveštavanje o siromaštvu i socijalnoj isključenosti “REFLEKSIJA”.

Nagrada za dostojno izveštavanje dodeljuje se četvrti put u Srbiji za novinarske radove i medijske fotografije koji se bave temom siromaštva i socijalne isključenosti u Srbiji, a koji su objavljeni u štampanim, elektronskim ili onlajn medijima od nacionalnog, regionalnog i lokalnog značaja. 

ZAŠTO OVA NAGRADA:
Cilj ustanovljenja Nagrada za dostojno izveštavanje je promocija dostojnog i ne-senzacionalističkog izveštavanja o siromaštvu, koje prikazuje različite aspekte i oblike siromaštva, sa poštovanjem predstavlja osobe koje žive u siromaštvu i bavi se dubljim posmatranjem fenomena siromaštva i njegovim uzorcima.    

ZAŠTO JE DRUGAČIJA:
Nacionalna Nagrada za dostojno izveštavanje predstavlja netipičnu nagradu, s obzirom da je žiri koji će ocenjivati novinarske radove sastavljen isključivo od osoba sa iskustvom siromaštva i socijalne isključenosti (nezaposleni mladi, osobe sa invaliditetom, pripadnici nacionalnih manjina, korisnici socijalnih usluga i dr.).  

KAKO SE PRIJAVITI:
Zaineresovani se mogu prijaviti eletronskim putem popunjavanjem prijave koju možete pronaći OVDE ili popunjavanjem obrasca koji je u prilogu Poziva za učešće. U prilogu ovog mejla je zvaničan Poziv za učešće kao i Smernice za konkurisanje. 

Pojedini autor/ka može konkurisati sa najviše tri novinarska rada. Redakcije, fizička i pravna lica (institucije, ustanove, NVO i dr.) mogu predložiti više radova različitih autora. 

VAŽNE INFORMACIJE:

Novinarski radovi sa kojima se konkuriše moraju biti objavljeni u periodu od 1. marta 2020. godine do 28. Februara 2021. godine.

Fotografije kojima se konkuriše moraju biti snimljene u Srbiji u periodu od 1. marta 2020. godine do 28. Februara 2021. godine.

 

 

Nema komentara.

Ostavi komentar

NUNS zadržava pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni na veb sajtu.
Neće biti objavljivani komentari koji sadrže govor mržnje, pretnje, uvrede i psovke.
Očekujemo da tekstovi budu pravopisno i gramatički ispravni.
Komentari objavljeni na ovom veb sajtu predstavljaju privatno mišljenje njihovih autora a ne zvaničan stav NUNS-a.

NUNS bilten

Prijavite se na naš bilten