Naslovna  |  Info  |  Konkursi  |  Ispričajte jednu priču na više medijskih platformi - napredna onlajn radionica
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Konkursi

07. 04. 2021.

Izvor: Thomson Media

Ispričajte jednu priču na više medijskih platformi - napredna onlajn radionica

Da li ste završili naš početni onlajn kurs multiplatformskog novinarstva? Da li želite da produbite svoje znanje i naučite još trikova i tehnika zanata? Da proizvodite sadržaje prilagođene praćenju na mobilnim telefonima i angažujete svoju publiku kroz moćne multiplatformske priloge?

Pridružite se uživo Aleksandru Manasievu i Norbertu Šinkoviću na besplatnoj naprednoj onlajn radionici multiplatformskog novinarstva koja će se održati od 22. do 25. aprila!

Ova praktična onlajn radionica će vam, kroz individualne i grupne vežbe i podršku naših trenera i mentora, omogućiti da steknete napredne veštine multiplatformskog novinarstva i ideje o tome kako  najbolje da ih primenite.

Po završetku radionice znaćete kako da date nov život svojim pričama na različitim platformama i da angažujete svoju publiku. Naučićete da:

●       Bolje razumete svu složenost medijskog okruženja koje se stalno menja

●       Analizirate medijske navike različitih publika i kako da, na osnovu njih, kreirate svoju uredničku politiku

●       Prilagodite svoje priče različitim platformama – onlajn, mobiline i štampanoj – i ostvarite maksimalni domet i uticaj

●       Koristite posebne tehnike proizvodnje multiplatformskih novinarskih priča

●       Prilagodite formate svojih priča različitim platformama

●       Razvijate veštine stvaranja priča posebno prilagođenih za praćenje na mobilnim telefonima

●       Primenite nove uredničke veštine kako bi kreirali balansirani sadržaj

 

Imate li previše obaveza te nedelje?  Bez brige: iako je predviđeno da onlajn radionica traje četiri dana, ona je osmišljena tako da vam omogućava da prisustvujete grupnim i individualnim sesijama, ali i da u međuvremenu nastavite sa profesionalnim angažovanjem ili ličnim obavezama: 

Četvrtak – subota, 22.04. – 24.04.: Učesnici će imati 4 sata onlajn treninga sa pauzama između sesija i radni zadatak nakon treninga (u proseku 3 sata). Učesnici će moći da biraju između dva termina, jutarnjeg i popodnevnog.

Nedelja, 25.04.: Poslednji dan radionice rezervisan je za pojedinačne sesije posvećene kreiranju multiplatformskih novinarskih priča. Svaki od učesnika imaće priliku da sa trenerom i mentorom radi u proseku oko 30 - 45 minuta, dok drugi deo dana može se iskoristiti za samostalan rad na uređivanju priloga. Naši treneri će biti dostupni od 10:00 do 18:00 za pojedinačne sesije.

Po završetku onlajn radionice: Svi učesnici će imati priliku da se konsultuju sa našim stručnjacima u periodu nakon završetka onlajn radionice kako proizveli kvalitetni multiplatformski sadržaj spreman za objavljivanje.

 

Preduslov za prijavu za naprednu onlajn radionicu je uspešno pohađanje našeg četvorosatnog početnog onlajn  kursa multiplatformskog novinarstva. Da bi se prijavili na ovaj onlajn kurs posetite stranicu  https://bit.ly/30WBmpN

 

Način prijave za onlajn radionicu: Da biste se prijavili za naprednu onlajn radionicu, popunite online obrazac koji se nalazi na ovom linku -  https://bit.ly/3rQtykM

 

Rok za prijavu: Utorak, 20.04., do 16h.

 

Za više informacija: ukoliko imate pitanja vezi sa onlajn kursom ili onlajn radionicom mobilnog novinarstva, obratite se Maji Vasić-Nikolić e-poštom: majavn@thomsonfoundation.org.  

 

Onlajn kurs mobilnog novinarstva sprovodi Thomson Media u okviru projekta  Podizanje kvaliteta vesti i nezavisnog novinarstva u zemljama Zapadnog Balkana i Turskoj,  koji implementira BIRN Hub u partnerstvu sa Thomson Media gGmbH, Međunarodnom federacijom novinara, Unijom evropskih emitera  Centralnim evropskim univerzitetom Medijska asocijacija Jugoistočne Evrope, Nezavisnim sindikatom novinara i medijskih radnika Makedonije i organizacijama BIRN Albanija i BIRN Srbija.


Ovaj projekat se realizuje uz podršku Evropske unije kroz Program treninga i podrške poboljšanju kvaliteta i profesionalizma u novinarstvu.

Nema komentara.

Ostavi komentar

NUNS zadržava pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni na veb sajtu.
Neće biti objavljivani komentari koji sadrže govor mržnje, pretnje, uvrede i psovke.
Očekujemo da tekstovi budu pravopisno i gramatički ispravni.
Komentari objavljeni na ovom veb sajtu predstavljaju privatno mišljenje njihovih autora a ne zvaničan stav NUNS-a.

NUNS bilten

Prijavite se na naš bilten