Naslovna  |  Info  |  Aktivnosti  |  Nastavak konsultacija o unapredjenju profesionalnog statusa novinara
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Aktivnosti

22. 11. 2013.

Izvor: NUNS

Za efikasniju zaštitu profesionalnih prava novinara

Nastavak konsultacija o unapredjenju profesionalnog statusa novinara

Nezavisno udruženje novinara Srbije održalo je prvi set konsultacija sa novinarima i urednicima u vezi sa predlogom aneksa ugovora o profesionalnim pravima i obavezama glavnog i odgovornog urednika i novinara.

U sredu, 21. novembra u prostorijama Nezavisnog društva novinara Vojvodine Vukašin Obradović, predsednik NUNS-a, Svetozar Raković, generalni sekretar i advokatica Kruna Savovic, autorka aneksa razgovarali su sa novinarima i urednicima Vojvodjanskih medija. Tokom analize aneksa ugovora,  novinari i urednici su izneli svoja mišljenja i dali sugestije kako se aneksi mogu dodatno poboljšati  radi efektivnije zaštite profesionalnih prava novinara.

NUNS je takodje 20. novembra održao sastanak i sa Zoranom Sekulicem, predsednikom UO Asocijacije Medija i Dalilom Ljubičić, izvršnom direktorkom Asocijacije koji su prepoznali značaj začetka dijaloga o ovoj, izuzetno važnoj temi i najavili dalju konsultaciju sa svojim članicama.  NUNS očekuje sugestije članica Asocijacije medija u narednom periodu.

Konsultacije sa novinarima, urednicima i vlasnicima medija je nadgradnja onlajn rasprave koje je NUNS pokrenuo u septembru ove godine. Tom prilikom NUNS je pozvao svoje članove, članove Udruženja nezavisnih lokalnim medija Lokal pres i Asocijacije medija da predloge aneksa pročitaju i pošalju svoje mišljenje i sugestije.

Ovaj set konsultacija uživo prvi je od planirana četiri sastanaka koje će NUNS organizovati sa svojim članovima i urednicima medija.  Naredni sastanci biće organizovani u sledećim mestima tokom novembra i decembra:

  • Užice, 06.12.2013
  • Niš, 11.12.2013 
  • Beograd, datum će biti naknadno objavljen

Tačno vreme sastanaka i poziv za učešće  NUNS će poslati blagovoremeno u nadi da će se što veći broj kolega pridružiti razgovoru.

Proizvodnju aneksa ugovora podržala je organizacija Civil Right Defenders u okviru projekta Besplatna pravna pomoć članovima NUNS-a, sa ciljem da se unapredi profesionalni status medijski profesionalaca. 

Nema komentara.

Ostavi komentar

NUNS zadržava pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni na veb sajtu.
Neće biti objavljivani komentari koji sadrže govor mržnje, pretnje, uvrede i psovke.
Očekujemo da tekstovi budu pravopisno i gramatički ispravni.
Komentari objavljeni na ovom veb sajtu predstavljaju privatno mišljenje njihovih autora a ne zvaničan stav NUNS-a.

NUNS bilten

Prijavite se na naš bilten