Naslovna  |  Info  |  Aktivnosti  |  Komisija odlučila o finansiranju projekata u okviru programa „KAŽI/TRAŽI ŠTA TE ZANIMA“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Aktivnosti

27. 06. 2017.

Izvor: NUNS

Komisija odlučila o finansiranju projekata u okviru programa „KAŽI/TRAŽI ŠTA TE ZANIMA“

Sedam organizacija civilnog društva u naredne dve godine radiće zajedno sa građanima i upravama na uspostavljanju prakse utvrđivanja javnog interesa u informisanju.

Nezavisno udružene novinara Srbije, na osnovu predloga tročlane nezavisne komisija, donelo je rešenje o raspodeli sredstava u okviru programa podrške „KAŽI/TRAŽI ŠTA TE ZANIMA“ organizacijama civilnog društva u ukupnoj vrednosti od 24.378,50 evra, u dinarskoj protivrednosti.

Organizacije civilnog društva širom Srbije uspostavljaće u svojim gradovima i opštinama mehanizme za uključivanje građana u definisanje i kontrolu ispunjenosti javnog interesa u procesu sufinansiranja medijskog sadržaja iz lokalnih budžeta.

Izabrani projekti predviđaju istraživanja, analize, ankete, javne akcije, fokus grupe, okrugle stolove, radionice sa građanima, medijima i upravom.  Ova podrška deo je šire inicijative civilnog društva za kontrolu trošenja javnog novca u medijma i njegovih efekata na medijski pluralizam.

Program „KAŽI/TRAŽI ŠTA TE ZANIMA“ realizuju NUNS, BIRN i Fondacija Slavko Ćuruvija u okviru projekta  „Javni novac za javni interes “ ” koji finansira Delegacija Evropske unije u Srbiji.

Na konkurs koji je trajao od 19. maja do 9. juna 2017. prijavljeno je 16 projekata. Petnaest projektnih prijava u ukupnoj vrednosti od 50,977.50 EUR je ispunilo sve tehničke kriterijume dok je jedan projekat odbačen zbog neispunjavanja kriterijuma navedenog u tački 6. 

Rešenje o raspodeli sredstava u okviru programa podrške „Kaži/traži šta te zanima“ možete pogledati na linku ispod

Nema komentara.

Ostavi komentar

NUNS zadržava pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni na veb sajtu.
Neće biti objavljivani komentari koji sadrže govor mržnje, pretnje, uvrede i psovke.
Očekujemo da tekstovi budu pravopisno i gramatički ispravni.
Komentari objavljeni na ovom veb sajtu predstavljaju privatno mišljenje njihovih autora a ne zvaničan stav NUNS-a.

NUNS bilten

Prijavite se na naš bilten