Naslovna  |  Info  |  Aktivnosti  |  Fondacija “Empatija” pomaže ugroženim članovima NUNS-a
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Aktivnosti

20. 12. 2017.

Izvor: NUNS

Fondacija “Empatija” pomaže ugroženim članovima NUNS-a

Fondacija “Empatija” nedavno je finansijski pomogla NUNS-ovoj Fondaciji za edukaciju i pomoć novinarima iznosom od 595.000 dinara.

Fondaciju je osnovana 2012. godine pod nazivom Fondacija za stipendiranje studenata Pravnog fakulteta Univerziteta Union "Tihomir R. Trivunac". Osnivač Fondacije gospodin Tihomir Trivunac jedan je od osnivača Pravnog fakulteta Univerziteta Union. Osnovni cilj Fondacije bio je da se stipendijama pomognu uspešni studenti tog fakulteta.

Nedavno, Fondacija je promenila naziv u Fondacija “Empatija” kada joj je u svojstvu suosnivača pristupila i gospođa Branka Prpa.

Sa promenom naziva, Fondacija “Empatija” je značajno proširila svoje ciljeve i oblast delovanja. Prema statutarnom određenju, “cilj Fondacije je delovanje u pravcu promovisanja i zaštite ljudskih i građanskih prava, demokratskih vrednosti, unapređenja javnog informisanja, finansiranja nauke, obrazovanja, kulture i umetnosti, pomaganjem umetnika, novinara, ustanova, udruženja, pokreta građana i drugih pravnih i fizička lica, kao i projekata, koji imaju širi društveni značaj i otvaraju perspektive razvoja na opštem i posebnom planu”.

Takođe, “cilj Fondacije je i pomaganje regionalne saradnje, posebno u područjima gde je besneo rat (Hrvatska, BIH) u cilju pomirenja naroda, kao i razvoja naučnog, istraživačkog i kulturnog stvaralaštva”.

 

Nema komentara.

Ostavi komentar

NUNS zadržava pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni na veb sajtu.
Neće biti objavljivani komentari koji sadrže govor mržnje, pretnje, uvrede i psovke.
Očekujemo da tekstovi budu pravopisno i gramatički ispravni.
Komentari objavljeni na ovom veb sajtu predstavljaju privatno mišljenje njihovih autora a ne zvaničan stav NUNS-a.

NUNS bilten

Prijavite se na naš bilten