Naslovna  |  Info  |  Aktivnosti  |  Druga debata o utvrđivanju tema od javnog interesa
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Aktivnosti

19. 12. 2018.

Izvor: http://www.plusonline.rs

Druga debata o utvrđivanju tema od javnog interesa

Danas je u sali Skupštine grada održana druga javna debata o utvrđivanju tema od javnog interesa za Grad Pirot koja će biti uvrštene u Konkurs za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanju za 2019. godinu.

Organizator debate je Nezavisno udruženje novinara Srbije NUNS u saradnji sa Gradskom upravom Pirot. NUNS je u realizaciji svog projekta “Mehanizam utvrđivanja javnog interesa na lokalnom nivou” izabrao Pirot za lokalnu samoupravu koja će definisati model utvrđivanja javnog interesa i time biti primer dobre prakse za druge opštine i gradove u Srbiji.

Debati su prisustvovali predstavnici svih medijskih kuća u gradu, ustanova kulture, organizacija i udruženja.

Sava Kostić, načelnik Odeljenja za vanprivredu, istakao je da je Grad Pirot ove godine povećao sredstva za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja na 25,5 miliona dinara i očekuje da budu podržani kvalitetni projekti.

Predsednik NUNS-a, Slaviša Lekić, govorio je ovom prilikom o Medijskoj strategiji i radu Tima za dijalog sa Vladom Srbije. Prema njegovim rečima, ključno je da je tim insistirao da se promeni Pravilnik o sufinansiranju medijskih projekata, predali su predloge i učestvovali u izradi završnog dokumenta. Lekić kaže da nisu najzadovoljniji, ali ako se dokument usvoji biće to veliki pomak za medijsku zajednicu.

Svetozar Raković, generalni sekretar NUNS-a, najavio je da će, pošto završe projekat, proslediti predlog internog akta Gradskoj upravi Pirot kako bi se nastavilo sa ovom praksom i ubuduće. Raković smatra da je važno da se predstavnici grada i medija sastanu sa predstavnicima svih ustanova i organizacija ne bi li zajedno došli do tema koje su od javnog interesa i da treba  neposredno da učestvuju u preciziranju tema jer mediji rade u interesu građana.

Bilo je tokom diskusije raznih predloga koji će biti deo predstojećeg Konkursa za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja. Neke od njih su: praćenje rada nevladinih organizacija, projekti na jezicima nacionalnih manjina, rodna ravnopravnost, praćenje rada kulturno umetničkih društva, ustanova kulture, žensko preduzetništvo, očuvanje potencijala Stare planine i slično.


Nema komentara.

Ostavi komentar

NUNS zadržava pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni na veb sajtu.
Neće biti objavljivani komentari koji sadrže govor mržnje, pretnje, uvrede i psovke.
Očekujemo da tekstovi budu pravopisno i gramatički ispravni.
Komentari objavljeni na ovom veb sajtu predstavljaju privatno mišljenje njihovih autora a ne zvaničan stav NUNS-a.

NUNS bilten

Prijavite se na naš bilten