Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Aktivnosti

03. 02. 2005.

Novinari i pravosuđe

U prvih pet meseci ove godine NUNS organizuje devet seminara pod nazivom “Novinari i pravosuđe”. Teme seminara su organizacija i nadležnost pravosudnih organa, procedure pred unutrašnjim pravosudnim organima i međunarodnim sudovima, zakoni na kojima se zasniva sudska praksa, odnos suda i javnosti, pravo optuženog na pretpostavku nevinosti, zaštita privatnosti u izveštavanju iz sudnice…

Cilj seminara je da stručnjaci iz oblasti pravosuđa u dvosmernoj komunikaciji novinarima ponude konkretne odgovore na pitanja o osnovnim pojmovima i procedurama specifičnim za sudsku praksu.

Četiri dvodnevna seminara iz ovog programa već su održana u Čačku (20. i 21. januara), Nišu (28. i 29. januara), Kikindi (4. i 5. februara) i Kragujevcu (11. i 12. februara).

Predavači su bili prof. dr Zoran Ivošević, redovni profesor Fakulteta za poslovno pravo u Beogradu, prof. dr Nebojša Šarkić, prodekan ovog fakuteta i Vladimir Miljević, advokat iz Beograda.

Seminar pohađalo je po deset novinara iz lokalnih medija ili dopisništva koja imaju kancelariju u ovim gradovima. Predavanja su, prema njihovom mišljenju, bila dobro koncipirana, interesantna i korisna. Kao poseban kvalitet seminara istakli su kredibilitet predavača i njihovu sposobnost da im odgovore na sva pitanja.

U sklopu ovog programa, seminari "Novinari i pravosuđe" održani su 25. i 26. februara u Kruševcu, 4. i 5. marta u Vranju. Slede seminari u Novom Sadu 10. i 11, u Subotici 18. i 19. i u Novom Pazaru 25. i 26. marta.

Seminare NUNS organizuje u saradnji sa IREX-om.

Nema komentara.

Ostavi komentar

NUNS zadržava pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni na veb sajtu.
Neće biti objavljivani komentari koji sadrže govor mržnje, pretnje, uvrede i psovke.
Očekujemo da tekstovi budu pravopisno i gramatički ispravni.
Komentari objavljeni na ovom veb sajtu predstavljaju privatno mišljenje njihovih autora a ne zvaničan stav NUNS-a.

NUNS bilten

Prijavite se na naš bilten