Naslovna  |  Info  |  Vesti  |  Besplatna pravna pomoć članovima
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

21. 06. 2011.

Izvor: NUNS

Besplatna pravna pomoć članovima

Zahvaljujući organizacijama Civil Right Defenders i Media Legal Defence Initiative NUNS od juna meseca 2011. godine nastavlja sa pružanjem besplatnih pravnih saveta i uvodi novu uslugu - besplatno zastupanje na sudu.

Odgovarajući na potrebe svog članstva Nezavisno udruženje novinara Srbije je, uz podršku donatorskih organizacija poputCivil Rights Defenders IREX/USAID od 2009 godine pružalo pravne savete svojim članovima.  Uslugu dobijanja besplatnog pravnog saveta, pružanih preko telefona, u tom periodu iskoristilo je više od 500 članova. Tokom razgovora sa njima, i na osnovu rezultata istraživanja tržišta članstva i trenutne situacije u profesiji NUNS je odlučio da uslugu pravnog savetovanja i zastupanja na sudu uvrsti u svoj Poslovni plan kao jednu od najvažnijih usluga članstvu.

Tokom druge polovine 2010. godine NUNS je sproveo serijal razgovora sa kolegama iz esnafskih organizacija u regionu, donatorima i stručnjacima što je rezultiralo razvojem novog modela pravne pomoći.

 

U saradnji sa donatorima Civil Rights Defenders i Media Legal Defence Intitiative (MLDI) Udruženje  je sklopilo ugovor o saradnji sa advokatskom kancelarijom Živković Samradžić kojim se obezbedjuje pravna podrška Sekretarijatu i članovima Udruženja.

Saradnja sa renomiranom advokatskom kancelarijom obuhvata pravno zastupanje članova NUNS-a u sudskim procesima i davanje besplatnih pravnih saveta.

Pored saradnje sa advokatskom kancelarijom Živković Samradžić, u okviru ovog projekta fokus je stavljen i na davanje saveta u vezi sa etičkim dilemama u novinarstvu.  Na pitanja članstva odgovaraće Tamara Skrozza, novinarka i ko-autorka publikacije Kodeks novinara Srbije – uputstva i smernice.  Tamara je takodje i predavačica kursa Etika u medijima.

Za više informacija i formulare posetite ove strane:

Pravno zastupanje članova NUNS-a na sudu

Pravni saveti za članstvo NUNS-a

Saveti vezani za etičke dileme medijskih profesionalaca


Realizaciju projekta besplatne pravne pomoći podržale su organzacije Civil Rights Defenders i Media Legal Defence Initiative.


Nema komentara.

Ostavi komentar

NUNS zadržava pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni na veb sajtu.
Neće biti objavljivani komentari koji sadrže govor mržnje, pretnje, uvrede i psovke.
Očekujemo da tekstovi budu pravopisno i gramatički ispravni.
Komentari objavljeni na ovom veb sajtu predstavljaju privatno mišljenje njihovih autora a ne zvaničan stav NUNS-a.

NUNS bilten

Prijavite se na naš bilten