Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

10. 02. 2005.

Izvor: Politika

Kada će biti izabran radiodifuzni savet

Sutra razgovor sa kandidatima

Članovi Odbora za kulturu i informisanje Skupštine Srbije su zakazali za sutra razgovor sa svim kandidatima za članove Radiodifuznog saveta. Pozvano je svih 16 kandidata i očekuje se da će se svi i odazvati pozivu, a jedino je neizvesno prisustvo Miroljuba Radojkovića, jednog sa liste koj je na putu. Javni razgovor sa predloženim kandidatima predviđen je Zakonom o radiodifuziji kako bi se stekao uvid u njihove sposobnosti za obavljanje odgovornih poslova u Savetu.

Kada će, međutim, poslanici Narodne skupštine sa liste od 16 predloženih izabrati osam članova Radiodifuznog saveta-teže je reći, jer to zavisi od toga tekućeg skupštinskog zasedanja. Aleksandar Lazarević, predsednik Odbora za kulturu i informisanje tim povodom kaže da je izbor novih članova Saveta predviđen dnevnim redom tekućeg skupštinskog zasedanja i to kao 22. tačka. Kako se ne može predvideti kojim će se tempom odvijati zasedanje, odnosno okončati tačke dnevnog reda  koje predhode ovoj, nije mogao pouzdano da naznači ni kada će pomenuti izbor stići na dnevni red. Uz tu ogradu, Lazarević kaže da se može samo „predpostaviti da će se sve ipak završiti do kraja februara i da ćemo polovinom marta imati formiran Radiodi8fuzni savet“.

Na primedbu da se sa popunom Saveta kasni, on poseća da je Odbor svoj deo posla obavio na vreme, ali niko nije mogao da predvidi da  skupština neće raditi koncem decembra zbog čega su rokovi premašeni za oko šezdeset dana.

Pomenuti odbor je listu kandidata za članove Saveta utvrdio početkom novembra i na njoj su predloženi Aleksandar Vasić, Ljiljana Đurđevac, Bojan Jovanović, dr Vladimir Cvetković, dr Nenad Cekić, i Vukoman Čović. Dr Miroljuba Radojkovića i dr Svetozara  Stojanovića predlili su rektori Univerziteta dok su Slobodan Đorić i Milorad Jakšić kandidati profesionalnih udruženja javnih glasila. Domaće nevladine organizacije predložile su Velimira Miloševića i Izabelu Kisić, a crkvene i verske zajednice episkopa jegarskog dr Porfirija(Perića) i Aleksandru Janković. Kandidati AP Vojvodine su Goran Karadžić Dušan Marinković.

M. Petrić

Nema komentara.

Ostavi komentar

NUNS zadržava pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni na veb sajtu.
Neće biti objavljivani komentari koji sadrže govor mržnje, pretnje, uvrede i psovke.
Očekujemo da tekstovi budu pravopisno i gramatički ispravni.
Komentari objavljeni na ovom veb sajtu predstavljaju privatno mišljenje njihovih autora a ne zvaničan stav NUNS-a.

NUNS bilten

Prijavite se na naš bilten