Naslovna  |  Info  |  Vesti  |  NOVA SKUPŠTINA „DNEVNIK” HOLDINGA AD
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

21. 02. 2005.

Izvor: Dnevnik

NOVA SKUPŠTINA „DNEVNIK” HOLDINGA AD

Članovi Odbora za informisanje na jučerašnjoj sednici utvrdili su predlog odluka o imenovanju predsednika i članova Skupštine „Dnevnik” holdinga AD za novinsko-izdavačku delatnost i o razrešenju i imenovanju predsednika i članova Nadzornog odbora. O ovom predlogu će se na narednoj sednici Skupštine Vojvodine, koja je zakazana za 25. februar, izjašnjavati poslanici.

Predsednik Odbora Oto Buš podsetio je na to da je Skupština AP Vojvodine regulisala statusne promene i imenovanje organa upravljanja „Dnevnik” holdinga AD za novinsko-izdavačku delatnost na sednicama održanim 8. maja i 23. oktobra 2002. godine. Shodno tome, predloženo je da Skupština „Dnevnik” holdinga AD ima 19 članova, od kojih bi predsednika i 14 članova imenovala Skupština AP Vojvodine, a preostala četiri člana nadležni organ Republike Srbije, a u skladu s promenama učešća u osnovnom kapitalu „Dnevnik” holdinga AD, po kojem AP Vojvodina ima 75,42 odsto, a Republika Srbija 24,58 odsto, po osnovu konverzije duga, koju je odobrila Vlada Republike Srbije.
”Dnevnik” holding AD i poslaničke grupe u vojvođanskom parlamentu – Demokratska stranka „Za evropsku Vojvodinu”, Savez vojvođanskih Mađara, Koalicija „Zajedno za Vojvodinu”, Politički pokret „Snaga Srbije” i Socijalistička partija Srbije, dostavile su Odboru predloge o imenovanju predsednika i članova Skupštine „Dnevnik” holdinga AD za novinsko-izdavačku delatnost.
Članovi Odbora predložiće poslanicima Skupštine AP Vojvodine da razreše dosadašnjeg predsednika Nadzornog odbora „Dnevnik” holdinga Bogoljuba Trkulju i osam članova ovog odbora, jer, kako je u obrazloženju navedeno, sadašnji sastav, iako je u mandatu, ne oslikava pravi odnos u strukturi vlasništva „Dnevnik” holdinga.

Nema komentara.

Ostavi komentar

NUNS zadržava pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni na veb sajtu.
Neće biti objavljivani komentari koji sadrže govor mržnje, pretnje, uvrede i psovke.
Očekujemo da tekstovi budu pravopisno i gramatički ispravni.
Komentari objavljeni na ovom veb sajtu predstavljaju privatno mišljenje njihovih autora a ne zvaničan stav NUNS-a.

NUNS bilten

Prijavite se na naš bilten