Naslovna  |  Info  |  Vesti  |  Završeno suđenje Vukašin Obradović protiv "Informera"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

21. 02. 2018.

Autor: Vera Barišić

Završeno suđenje Vukašin Obradović protiv "Informera"

Glavna rasprava na suđenju po tužbi bivšeg predsednika NUNS-a Vukašina Obradović protiv glavnog urednika lista "Informer" Dragana Vučićevića završena je danas u Višem sudu u Beogradu tačno dve godine od podnošenja tužbe, a tuženi se nijednom nije pojavio na ročištu, niti je saslušan.

Vučićević danas nije došao na suđenje zato što je, kako su rekli njegovi zastupnici, službeno sprečen.

Presuda će, kako je rečeno, stranama u postupku biti dostavljena u zakonskom roku.

Prema Zakonu o prekršajima, presuda se može doneti i bez ispitivanja okrivljenog ako uredno pozvani okrivljeni ne dođe i ne opravda izostanak ili u određenom roku ne da pismenu odbranu, a njegovo ispitivanje nije nužno za utvrđivanje činjenica koje su od važnosti za donošenje zakonite odluke.

Obradović je tužio "Informer" jer je taj list u štampanom izdanju 26. januara 2016. godine preneo otvoreno pismo vlasnika i glavnog i odgovornog urednika TV Pink Željka Mitrovića u kome Mitrović navodi da je Obradović najpre prihvatio pa zatim odbio učešće u emisiji "Teška reč", da mu je Obradović slao SMS poruke u pijanom stanju i slično.

Pismo je na TV Pink emitovano više puta 25. i 26. januara 2016. godine.

Obradović je tokom svedočenja u oktobru prošle godine rekao da je pismo Željka Mitrovića puno neistina i uvreda,  kao i da mu to što je pismo uveče emitovano na TV Pink a sutradan objavljano u štampanom izdanju "Informera" govori da tako nešto nije moguće bez direktne saradnje dva medija i da su Mitrović i Vučićević zajedno učestovali u celoj epizodi.

Bivši predsednik NUNS-a objasnio je da je nakon objavljivanja pisma poslao demanti i TV Pink i "Informeru" negirajući navode iz pisma, kao i da je TV Pink objavila demanti za razliku od "Informera".

Obradović je tužbu podneo 18. februara 2016. godine i na ime naknade nematerijalne štete zbog povrede časti i ugleda traži da mu "Informer" isplati 300.000 dinara. Zbog otvorenog pisma tužio je i TV Pink, Mitrovića i glavnog i odgovornog urednika informativnog programa te televizije Gorana Gmitrića, kao i E-novine koje su takođe prenele pismo.

 

Ovaj tekst je proizveden u okviru projekta Pravni saveti i zastupanje na sudu za članove NUNS - a koji podržava je organzacija Civil Rights Defenders.


Nema komentara.

Ostavi komentar

NUNS zadržava pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni na veb sajtu.
Neće biti objavljivani komentari koji sadrže govor mržnje, pretnje, uvrede i psovke.
Očekujemo da tekstovi budu pravopisno i gramatički ispravni.
Komentari objavljeni na ovom veb sajtu predstavljaju privatno mišljenje njihovih autora a ne zvaničan stav NUNS-a.

NUNS bilten

Prijavite se na naš bilten