Naslovna  |  Info  |  Vesti  |  Telekom: Poštujemo strah konkurencije od gubitka korisnika
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

16. 09. 2018.

Izvor: FoNet

Telekom: Poštujemo strah konkurencije od gubitka korisnika

Kompanija Telekom Srbija danas u saopštenju navodi da „nije odgovorila na pitanja televizije N1, jer nam N1 nije postavio nijedno pitanje“, ali ističe da „poštuje strah konkurencije od gubitka korisnika“.

U saopštenju se objašnjava da je „Telekom Srbija bio prinuđen da reaguje na netačne informacije koje je plasirala televizija N1, pozivajući se na nezvanične izvore“.

Telekom Srbija u saopštenju pita pod kojim to drugim uslovima, osim po tržišnim, može da se obavi akvizicija na ovakvo konkurentnom tržištu, kao što je tržište telekomunikacija u Srbiji.

„Nama to nije poznato, jer uvek tržišno poslujemo“, naglašava Telekom i poziva N1 i druge medije da „istraže na koji način je televizija N1 došla do zaključka da korisnik dominantnog operatora na tržištu distribucije televizijskog sadržaja, u ovom slučaju SBB-a, inače vlasnika televizije N1, vredi i do sedam puta više od korisnika ostalih operatora“.

„S obzirom na to da je u toku proces prodaje SBB“, tvrdi Telekom Srbija, „televiziji N1 neće biti teško da utvrdi po kojoj ceni se prodaju, odnosno na koliko procenjuju vrednost svog korisnika, imajući u vidu da to mogu da pitaju svog vlasnika“.

Prema stavu Telekoma, „nepristojno je da nas televizija koja je u vlasništvu našeg najvećeg konkurenta pita za detalje poslovnih planova“.

„Kao kompanija koja teži da postane lider u regionu na tržištu telekomunikacija, Telekom Srbija poštuje strah konkurencije od gubitka korisnika, ali ne razume zašto u ovom slučaju očigledno nelojalna konkurencija ima potrebu da spekuliše nezvaničnim saznanjima i neproverenim informacijama i na taj način obmanjuje javnost“, ukazuje se u saopštenju.

Kompanija Telekom Srbija najavljuje da više neće komentarisati netačne i zlonamerne navode, već će sve svoje snage usredsrediti na jačanje tržišne pozicije i pružanje najkvalitetnije usluge korisnicima.

„Konkurenciji poručujemo da je u duhu dobre poslovne prakse za sve najbolje da odmerimo snage na tržištu, kako to čine i ostale ozbiljne kompanije u svetu“, zaključuje Telekom Srbija.

Odgovoriti na ključna pitanja

U reakciji na tekst N1, koji je u vezi sa planiranim akvizicijama kablovskih operatera od strane Telekoma Srbija, ta kompanija u većinskom državnom vlasništvu nije dala odgovor ni na jedno od suštinskih pitanja koja otvaraju saznanja N1, tvrdi danas ova kablovska televizija.

U saopštenju N1 poziva Telekom da „otvoreno i jasno saopšti sa kojim kablovskim operaterima pregovara, da li će akvizicije biti obavljene po tržišnim uslovima, da li je tačno da sa jednim od operatera pregovara o ceni od blizu 200 miliona evra i koji je to operater“.

Pri tome se N1 poziva na izjavu generalnog direktora Telekoma Srbija, Predraga Ćulibrka, da su pregovori o akviziciji „otvoreni“ i da Telekom Srbija, kao kompanija koja transparentno posluje, „neće ništa skrivati od javnosti“.

Prema saopštenju, N1 poziva Telekom Srbija i da „javno saopšti kakve su namere te kompanije u vezi sa televizijskim kanalima koji su u sadašnjoj ponudi operatera sa kojima pregovara, a koji mogu biti subjekt akvizicije“.

Za televiziju N1 i njene gledaoce, kako se napominje, važno je pitanje da li će, ukoliko Telekom Srbija kupi operatere koji u ponudi imaju N1, televizija N1 ostati u ponudi ili će doživeti sudbinu Srpske Naučne Televizije koja je uklonjena iz ponude Telekoma Srbija. (kraj) def 11:28

Nema komentara.

Ostavi komentar

NUNS zadržava pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni na veb sajtu.
Neće biti objavljivani komentari koji sadrže govor mržnje, pretnje, uvrede i psovke.
Očekujemo da tekstovi budu pravopisno i gramatički ispravni.
Komentari objavljeni na ovom veb sajtu predstavljaju privatno mišljenje njihovih autora a ne zvaničan stav NUNS-a.

NUNS bilten

Prijavite se na naš bilten