Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

27. 07. 2005.

Izvor: Danas

Ličnost dana-Srđan Janićijević

Biznismen i zet

Nakon mnogih lutanja, privatizacije, nesumnjivog koketiranja s vlašću, godina sunovrata, pa potom nastojanja da povrati staru slavu kuća Politika se izgleda okreće biznisu i tržišnom poslovanju. Tako se barem može zaključiti na osnovu izbora ličnosti novog direktora kuće. Umesto kadrova koji su godinama postavljani što po ključu, što po političkoj podobnosti, inerciji ili tradiciji, na čelo ove kuće dolazi dokazani biznismen u očiglednom nastojanju da se kuća koja je više od deset godina bila nerentabilna uspravi na noge.

Srđan Janićijević (39) je završio Pravni fakultet u Beogradu. Još tokom studija, radio je kao mendažer prodaje u kompaniji Filip Moris gde se zadržao 15 godina radeći za ovu kompaniju u Lozani, Moskvi, Sant Peterburgu i Kazahstanu. Radio je u većini istočnih i centralnoevropskih država na području prodaje, marketinga i menadžmenta. U Srbiju se, vlastitom željom, vratio 2001. i to na mesto generalnog menadžera Koka kole za SCG i Makedoniju.
Dečački san da postane preduzetnik ostvario je 2004. kada je osnovao firmu Komon sens (zanimljivo je da je logo grupe ispisan ćirilicom kao KOMOH CEHC). Firma se, najkraće rečeno, bavi marketing i biznis konsaltingom i edukacijom, a među njenim klijentima su Karneks, Koka kola, Beogradska filharmonija, Podrum Palić, Si&Si i Exit, a biznis im je, uglavnom zahvaljujući iskustvu i kontaktima Janićijevića, razvijen i u Švajcarskoj, SAD, Poljskoj, Češkoj, Slovačkoj, Mađarskoj, Rumuniji, Bugarskoj i svim državama bivše Jugoslavije.
Janićijević predsedava Upravnim odborom Beogradske filharmonije, zamenik je predsednika UO Kompanije Si&Si i član je Komisije za marketing Olimpijskog komiteta Srbije i Crne Gore. Pripada grupi srpskih biznismena (Milan Beko i drugovi) koji imaju tesne veze sa američkom privrednom komorom. Oni koji ga dobro poznaju, kažu da je "solidno imućan" sa "fensi" kućom u centru grada.
Oženjen je Ljudmilom, kćerkom Matije Bećkovića. Pesnik je, uzgred, i član Upravnog odbora Politike koji je imenovao Janićijevića. S Ljudmilom ima dvoje dece - Anđeliju i Alekseja. Priča se da je tast, kada mu je kćerka saopštila da će uzeti muževljevo prezime reagovao rekavši joj da slobodno iza toga može da doda i - Burduš.

N. B

Nema komentara.

Ostavi komentar

NUNS zadržava pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni na veb sajtu.
Neće biti objavljivani komentari koji sadrže govor mržnje, pretnje, uvrede i psovke.
Očekujemo da tekstovi budu pravopisno i gramatički ispravni.
Komentari objavljeni na ovom veb sajtu predstavljaju privatno mišljenje njihovih autora a ne zvaničan stav NUNS-a.

NUNS bilten

Prijavite se na naš bilten