Naslovna  |  Info  |  Vesti  |  Rad na terenu i aktiviranje članstva – prioritet NUNS-a
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

21. 05. 2019.

Autor: Nemanja Stevanović Izvor: mediareform.rs

Rad na terenu i aktiviranje članstva – prioritet NUNS-a

Jedan od prioriteta Nezavisnog udruženja novinara Srbije jeste stvaranje bližeg kontakta sa članstvom, kako preko poverenika, tako i sa Sekretarijatom. Novi predsednik ovog udruženja Željko Bodrožić posetio je Niš kako bi razgovarao sa članovima iz ovog grada.

Ovakav vid kontakta najbolji je način da članstvo van Beograda ukaže na ono šta treba popraviti u funkcionisanju samog udruženja, kako biti aktivniji i kako jedni drugima mogu pomoći u trenutnoj situaciji koja nije povoljna po medije, istakao je  Bodrožić .

„Dugo vremena smo bili zabavljeni sami sobom, Medija centrom koji odavno nema onu ulogu koju je imao, pa NUNS sanira minuse u poslovanju. To nam je oduzelo mnogo vremena i izazvalo krize koje su uzrokovale pasivizaciju jednog dela članstva, pa čak i izlazak iz udruženja zbog nesuglasica koje su nastale“, napomenuo je on i dodao da je zato radio još kao v.d. predsednik na tome da se proda Medija centar i završi sa tom pričom koja je bila teret.

NUNS će u naredom periodu posvetiti vreme za rad na terenu i aktiviranje članova, kao i privlačenje novih kvalitetnih kadrova u svoje redove. Na takav način moguće je izboriti se za bolji ambijent, bolju platu i mogućnost da se novinari bave svojim poslom.

Većina medija se pretvorila u propagandnu mašineriju, a baš iz Niša je upozoravano na medijske konkurse koji su ovde imali pokaznu vežbu kako će biti nadalje“, rekao je Bodrožić okupljenom članstvu NUNS-a.

Ivana Petrović sa City radija pozdravila je sređivanje baze podataka o članstvu i istakla da je veoma bitno znati ko je član, da li je aktivan i šta može da doprinese samom udruženju.

Mislim da je najbitnija stvar za funkcionisanje udurženja ovaj dolazak predsednika u mesta van centrale udruženja. Mada, postoji još bolja stvar – može uvek da se nađe prostor za Skupštinu NUSN-a jednom u Nišu, jednom u Kraljevu, jednom u Čačku. Time bi se decentralizovalo udruženje i otklonio taj strašan osećaj da je NUNS elitistička organizacija, a da su Vukašin Obradović iz Vranja i Željko Bodrožić iz Kikinde samo incidenti na mestu predsednika“, podvukla je ona.

Novinarka Negoslava Stanojević istakla je da veliki problem na nacionalnom nivou predstavlja ekonomska nestabilnost medijskih profesionalaca, a da je to još drastičnije na lokalu. To je i jedna od mera koje će NUNS preduzeti uz pomo ć Udruženog granskog sindikata Nezavisnost i njegovog medijskog ogranka. Ovaj sindikat, istakao je Bodrožić, biće i pomoć kod svih radnih sporova.

Slobodan Jovanović, glavni urednik Medijskog istraživačkog centra, predložio je da, u ovakvoj situaciji kakva je danas sa medijima, NUNS osnaži formiranje medija civilnog društva kao alternativu koja će dopreti do većeg broja ljudi, a i lakšeg nastupa na medijskoj sceni.

Bodrožić je istakao da je sastanak bio koristan za dalji rad NUNS-a i najavio da će uskoro celokupni Sekretarijat doći u Niš na detaljniji sastanak. Tada, naglasio je, doći će i drugim povodom – aktiviranjem poznatijih članova udruženja na tribinama da široj publici i približe probleme slobode medija u Srbiji.

Nema komentara.

Ostavi komentar

NUNS zadržava pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni na veb sajtu.
Neće biti objavljivani komentari koji sadrže govor mržnje, pretnje, uvrede i psovke.
Očekujemo da tekstovi budu pravopisno i gramatički ispravni.
Komentari objavljeni na ovom veb sajtu predstavljaju privatno mišljenje njihovih autora a ne zvaničan stav NUNS-a.

NUNS bilten

Prijavite se na naš bilten