Naslovna  |  Info  |  Vesti  |  Dodela godišnje nagrade "Katarina Preradović" za profesionalni integritet
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

09. 10. 2019.

Izvor: Fondacija Katarina Preradović

Dodela godišnje nagrade "Katarina Preradović" za profesionalni integritet

Dorćol Platz, 11. oktobar u 13 sati

Saopštenje Fondacije Katarina Preradović

Fondacija Katarina Preradović po treći put dodeljuje godišnju nagradu za novinarsku hrabrost, izuzetnost i doslednost. Danas kada je teško biti novinar cela profesija se suočava ne samo sa spoljašnjim pritiscima nego i unutrašnjim urušavanjem. Sve manji je broj novinara koji neguju visoke profesionalne standarde i utoliko je značajnije ostati danas na visini standarda koje je Kaća postavila i pratila. Fondacija to ceni, podržava dodeljivanjem ove nagrade koja nosi časno ime Katarine Preradović. Nagrada će biti dodeljena u petak u 13 časova u Dorćol Platz-u. Pozivamo vas da prisustvujete dodeli nagrade i da izveštavate o događaju. Za nas je to dan kada ponosni što smo radili i družili se sa Katarinom Preradović, slavimo profesiju koja je obeležila njen i naše živote, profesiju posvećenu opštem dobru, istini i pravdi.

Dosadašnji dobitnici nagrade Fondacije Katarina Preradović su Marko Soborac, karaikaturista i Predrag Blagojević, urednik Južnih vesti.  

Katarina Preradović bila je jedna od najuticajnijih ekonomskih novinara i veliki borac protiv korupcije u odbrani društvenih interesa. Naša Katarina je bila sve ono što danas nedostaje najvećem broju novinara, medijia i intelektualnoj eliti. Fondacija Katarina Preradović neguje i razvija vrednosti koje je naša prerano preminula Kaća oličavala u novinarskoj profesiji: visoke profesionalne i moralne standarde, integritet, beskompromisnu težnju ka istini, časti i dostojanstvu, težnju ka boljitku za celo društvo. Fondacija jednom godišnje, u oktobru, na dan njenog rođendana dodeljuje nagradu za izuzetnost, nesebičnost, hrabrost i doslednu privrženost istini, pravdi i opštem dobru u oblasti novinarstva, ali i drugim oblastima društvenog života. Fondacija Katarina Preradović pruža podršku novinarima koji svojim profesionalizmom, odgovornošću, savešću, talentom i hrabrošću slede časne postulate profesije od kojih ni pod kakvim pritiscima i pretnjama ne odustaju. Među osnivačima Fondacije, pored članova porodice Katarine Preradović, nalaze se i Katarinine kolege i prijatelji, dugogodišnji urednici i novinari redakcija „Blic“, „NIN“, "N1", „Nedeljnik“, „Danas“, „Novosti“, „Novi magazin“, slobodni novinari, kao i članovi Saveta za borbu protiv korupcije. Sedište Fondacije je u prostorijama NUNS u Beogradu. Rad Fondacije je neprofitan, zasnovan na prikupljanju donacija, sponzorstava, dobrovoljnih priloga i poklona.

Nema komentara.

Ostavi komentar

NUNS zadržava pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni na veb sajtu.
Neće biti objavljivani komentari koji sadrže govor mržnje, pretnje, uvrede i psovke.
Očekujemo da tekstovi budu pravopisno i gramatički ispravni.
Komentari objavljeni na ovom veb sajtu predstavljaju privatno mišljenje njihovih autora a ne zvaničan stav NUNS-a.

NUNS bilten

Prijavite se na naš bilten