Naslovna  |  Info  |  Vesti  |  RTV preduzela sve mere zaštite od pojave i širenja zaraze
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

01. 07. 2020.

Izvor: RTV

RTV preduzela sve mere zaštite od pojave i širenja zaraze

Rukovodstvo pokrajinskog javnog servisa uvek je bilo otvoreno za razgovor i saradnju sa predstavnicima Sindikata "Nezavisnost" i zbog toga iznenađuje njihovo, današnje, obraćanje putem "otvorenih pisama" i medija.

Naime, od saznanja da je u Republici Srbiji registrovan virus korona, u RTV je uspostavljen sistem kojim se obezbeđuje efikasno planiranje i sprovođenje organizacionih, informativnih, edukativnih i drugih preventivnih mera zaštite radi sprečavanja pojave i širenja zaraze.

Preduzimaju se mere kolektivne i individualne zaštite. Na osnovu razvoja epidemiološke situacije, odluka i preporuka nadležnih državnih i zdravstvenih organa, sopstvene procene rizika i utvrđenih prioriteta, primenjuju se mere preventivne zaštite – odgovarajuće organizovanje radnih procesa, upotreba zaštitnih sredstava i ponašanje kojim se mogućnost prenošenja infekcije virusom korona svodi na najmanju moguću meru tokom obavljanja radnih aktivnosti. O svim merama blagovremeno se obaveštavaju svi zaposleni, koji imaju obavezu da ih sprovode ili primenjuju.

Polazeći od raspoloživih teorijskih i praktičnih saznanja i u skladu sa svojim zakonskim obavezama, RTV preduzima sve mere iz svoje nadležnosti. U kontinuitetu se obezbeđuju dovoljne količine zaštitnih sredstava i opreme i razvija funkcionalan sistem kojim se omogućava zaposlenima da imaju na raspolaganju sva potrebna saznanja i sredstva za ličnu zaštitu od infekcije.

Zbog ozbiljnosti teme, generalni direktor JMU "Radio-televizije Vojvodine" dr Miodrag Koprivica, pozvao je predstavnike Sindikata "Nezavisnost" da i u neposrednom razgovoru dobiju odgovore na sva pitanja.

Nema komentara.

Ostavi komentar

NUNS zadržava pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni na veb sajtu.
Neće biti objavljivani komentari koji sadrže govor mržnje, pretnje, uvrede i psovke.
Očekujemo da tekstovi budu pravopisno i gramatički ispravni.
Komentari objavljeni na ovom veb sajtu predstavljaju privatno mišljenje njihovih autora a ne zvaničan stav NUNS-a.

NUNS bilten

Prijavite se na naš bilten