Naslovna  |  Info  |  Saopštenja  |  Željko Mitrović zloupotrebljava javno dobro
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

15. 06. 2013. Beograd

Izvor: NUNS

Željko Mitrović zloupotrebljava javno dobro

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) upozorava javnost i nadležne organe da vlasnik TV Pink Željko Mitrović na neprimeren način, suprotan profesionalnim standardima i Etičkom kodeksu, koristi svoju poziciju na medijskom tržištu za lične obračune i poziva Republičku radiodifuznu agenciju (RRA) da reaguje u skladu sa Zakonom i ovlašćenjima koje ima.

Nacionalna frekvencija kojom raspolažu komercijalni mediji javno je dobro i ne može se koristiti za obračune i linč ljudi, kako to čini Mitrović vodeći u slučaju Dragana Đilasa i Dajrekt medije pravi medijsko-politički rat.

Podsećamo da se NUNS već založio u okviru medijskih reformi za redefinisanje opštih uslova na marketinškom tržištu, kao i položaja pojedinih agencija i njihovih eventualnih privilegija i monopolskog položaja, što važi i za Dajrekt mediju. Takvo opredeljenje iskazano je i svojevremeno podrškom Izveštaju o pritiscima na medija Verice Barać, što Mitrović tada nije učinio. Sada obasipa javnost jednostranim saopštenjima, bez mogućnosti da se oglasi i druga strana, što ukazuje da nije reč o odbrani javnog interesa. Podsećamo da je Mitrović i u prošlosti u više navrata zloupotrebljavao frekvenciju štiteći lični interes.

 NUNS još jednom poziva sve medije da ne krše Kodeks i da se prodržavaju pravila profesije, a regulatorna tela da obeuzbede poštovanje pravila korišćenja frekvencije.

 

Sekretarijat NUNS-a

U Beogradu, 15. juna 2013.

 

Nema komentara.

Ostavi komentar

NUNS zadržava pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni na veb sajtu.
Neće biti objavljivani komentari koji sadrže govor mržnje, pretnje, uvrede i psovke.
Očekujemo da tekstovi budu pravopisno i gramatički ispravni.
Komentari objavljeni na ovom veb sajtu predstavljaju privatno mišljenje njihovih autora a ne zvaničan stav NUNS-a.

NUNS bilten

Prijavite se na naš bilten