Naslovna  |  Info  |  Saopštenja  |  U Despotovcu opštinski funkcioneri – medijiski stručnjaci
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

23. 07. 2015.

Koalicija novinarskih i medijskih udruženja

U Despotovcu opštinski funkcioneri – medijiski stručnjaci

Koalicija novinarskih i medijskih udruženja poziva predsednika Opštine Despotovac da poništi Rešenje o imenovanju stručne komisije za ocenjivanje projekata u oblasti javnog informisanja, usvojeno 16. 07. 2015, s obzirom da nije u skladu sa Pravilnikom Ministrarstva kulture i informisanja.

Za članove komisije u Despotovcu imenovani su pomoćnik predsednika opštine, član opštinskog veća i direktorka Centra za kulturu (čiji je osnivač opština) što nije u skladu sa članom 20. Pravilnika, koji propisuje da se za članove konkursne komisije ne mogu izabrati lica koja obavljaju javnu funkciju ili su u sukobu interesa.

Ukazujemo da u Rešenju o imenovanju stručne komisije za ocenjivanje projekata u oblasti javnog informisanja, objavljenom na sajtu Opštine Despotovac nisu navedena zanimanja, niti trenutne pozicije članova komisije, što nije u skladu sa dobrom praksom transparentog rada opštinskih vlasti.

Podsećamo i da je Koalicija novinarskih I medijskih udruženja ukazala nadležnim organima u Opštini Despotovac na nepravilnosti u tekstu Konkursa za sufinansiranje projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja. S obzirom da one nisu otklonjene, Koalicija , kao i u drugim, sličnim situacijama, nije predložila svoje kandidate za članove komisije.

Koalicija novinarskih i medijskih udruženja radi opsežan monitoring sprovođenja medijskih zakona i rada nezavisnih komisija za sufinansiranje medijskih projekata u skladu sa javnim interesom.

Beograd, 23. jul 2015

UNS, NUNS, NDNV, ANEM i PU "Lokal pres"

Nema komentara.

Ostavi komentar

NUNS zadržava pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni na veb sajtu.
Neće biti objavljivani komentari koji sadrže govor mržnje, pretnje, uvrede i psovke.
Očekujemo da tekstovi budu pravopisno i gramatički ispravni.
Komentari objavljeni na ovom veb sajtu predstavljaju privatno mišljenje njihovih autora a ne zvaničan stav NUNS-a.

NUNS bilten

Prijavite se na naš bilten