Naslovna  |  Info  |  Saopštenja  |  Dobitnici nagrade za etiku i hrabrost "Danas" i "Ekonomist"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

25. 10. 2007.

Dobitnici nagrade za etiku i hrabrost "Danas" i "Ekonomist"

Žiri novinarske nagrade „DUŠAN BOGAVAC“ za etiku i hrabrost odlučio je da za 2007. godinu ravnopravni dobitnici budu redakcija kulturnog dodatka „BETON“ u dnevnom listu „DANAS“ i redakcija časopisa „EKONOMIST“.

Obe redakcije, jedna u oblasti kulture, a druga u domenu ekonomije, na etičan i hrabar način promovišu vrednosti koje Srbiju uvode u društvo normalnih, civilizovanih i prosperitetnih društava. Istovremeno, i redakcija „BETONA“ i redakcija „EKONOMISTA“ svojom uredjivačkom politikom beskompromisno i lucidno kritikuju konzervativne i antievropske ideje i postupke, koje Srbiju guraju na periferiju, i u kulturnom i  u ekonomskom smislu.

Ove godine u užem izboru za nagradu „DUŠAN BOGAVAC“ bili su i advokat Srdja Popović, novinarke Senka Vlatković i Svetlana Vuković, novinari Jugoslav Ćosić, Filip Švarm, Veselin Simonović i Dejan Anastasijević.

Žiri je radio u sastavu Zoran Janić, Brankica Stanković, Bojan Tončić, Branka Bogavac,
Nadežda Gaće, Filip Mladenović i Nebojša Popov.

Ove godine biće formirana i Fondacija „DUŠAN BOGAVAC“, novinarska zadužbina koja će pored prikupljanja sredstava za novčani iznos nagrade, obezbedjivati i neophodnu finansijsku potporu za one novinare koji žele da istražuju ubistva novinarke Dade Vujasinović i novinara Slavka Ćuruvije i Milana Pantića.

Ceremonija dodele novinarske nagrade „Dušan Bogavac“ za etiku i hrabrost održaće se u petak, 26. oktobra 2007. u 12 sati u prostorijama NUNS-a u Domu novinara Srbije, Resavska 28.

Nema komentara.

Ostavi komentar

NUNS zadržava pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni na veb sajtu.
Neće biti objavljivani komentari koji sadrže govor mržnje, pretnje, uvrede i psovke.
Očekujemo da tekstovi budu pravopisno i gramatički ispravni.
Komentari objavljeni na ovom veb sajtu predstavljaju privatno mišljenje njihovih autora a ne zvaničan stav NUNS-a.

NUNS bilten

Prijavite se na naš bilten