Naslovna  |  Info  |  Saopštenja  |  Saopštenje predsednika Srbije Borisa Tadića posle susreta sa urednicima medija i predstavnicima novinarskih udruženja
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj

Pošalji prijatelju

Saopštenja

14. 03. 2008.

Predsednik Republike Srbije Boris Tadić i predstavnici medija i novinarskih udruženja složili su se danas da državni organi moraju obezbediti uslove za bezbedan i nesmetan rad svih novinara i medija.

Predstavnici medija su obavestili predsednika o slučajevima nasilja nad novinarima prilikom nedavnih protesta povodom jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova i Metohije.

Predstavnici medija su naglasili da nasilničko ponašanje prema novinarima otvoreno podržavaju i podstiču pojedini državni funkcioneri.

Predsednik Boris Tadić i predstavnici medija ponovili su zahtev da se rasvetle i procesuiraju svi dosadašnji slučajevi ubistava novinara.

Zajednički je ocenjeno da pojedine političke strukturepokušavaju da ponovo stvore atmosferu sličnu onoj iz devedesetih godina u kojoj su neistomišljenici nazivani izdajnicima, kada su novinari koji profesionalno i objektivno rade svoj posao stavljanjem takvih etiketa pokušavani da budu ućutkani. Zaključeno je da su podele na takozvane patriote i izdajnike, u stvari zloupotreba političke situacije kroz koju Srbija prolazi danas i da je takvo etiketiranje građana, predstavnika medija, javnih ličnosti, apsolutno neprihvatljivo.

Sastanku kod predsednika Tadića prisustvovali su predstavnici Nezavisnog udruženja novinara Srbije, Udruženja novinara Srbije, Asocijacije nezavisnih elektronskih medija i Nezavisnog društva novinara Vojvodine.

Sastanku su prisustvovali i glavni urednici novinskih agencija Beta i Fonet, dnevnih listova "Blic" i "Danas", nedeljnika "Ekonomist", "Nedeljni telegraf" i "Republika". U razgovoru su učestvovali i glavni i odgovorni urednici RTV B92, TV produkcije VIN, TV produkcije Mreža, RTV Kragujevac i Radija 021.

Nema komentara.

Ostavi komentar

NUNS zadržava pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni na veb sajtu.
Neće biti objavljivani komentari koji sadrže govor mržnje, pretnje, uvrede i psovke.
Očekujemo da tekstovi budu pravopisno i gramatički ispravni.
Komentari objavljeni na ovom veb sajtu predstavljaju privatno mišljenje njihovih autora a ne zvaničan stav NUNS-a.

NUNS bilten

Prijavite se na naš bilten