Pravni saveti

Pružanje besplatnih pravnih saveta obuhvata pitanja povodom konkretnih problema u vezi sa profesionalnim pravima i obavezama novinara i drugih medijskih radnika kao i u vezi sa pravima i obavezama koje proizilaze iz radnog prava.

Kako dobiti pravni savet?

Ukoliko vam je potreban pravni savet, molimo vas da popunite on-line formular koji se nalazi ispod teksta.

Obratite pažnju da su, radi davanja što tačnijeg saveta, advokatskoj kancelariji potrebna sledeća dokumenta:

1. Odluka, rešenje, opomena pred tužbu ili drugi akt kojim smatrate da je Vaše pravo povređeno (u slučaju da smatrate da je Vaše pravo povređeno nekim aktom)

2. Sporni tekst ili prilog za koji nalazite da je povod povredi Vaših prava (u slučaju da smatrate da je Vaše pravo povređeno nekim tekstom ili prilogom)

3. Drugi dokumenti za koje smatrate da bi mogli biti od značaja za razumevanje slučaja.

Prateću dokumentaciju možete poslati na e-mail pravnapomoc@nuns.rs, sa naznakom 'PRAVNI SAVET' u polju subject.

Ukoliko advokat bude imao dodatna pitanja kontaktiraće vas telefonom, a odgovor na vaše pitanje poslaće vam na e-mail adresu navdenu u formularu najkasnije 3 dana od dobijanja e-maila.

Ukoliko ste urednik kojem je HITNO potreban pravni savet kontaktirajte Udruženje telefonom na broj telefona 011 3343  255 i učinićemo sve da vam na efikasan način izađemo u susret i obezbedimo savet advokata.

Ukoliko ste medijski profesionalac a niste član NUNS-a i potreban vam je savet, pozovite Sekretarijat na broj telefona 3343 255 za više informacija.

Ukoliko niste u mogućnosti da koristite email, formular u wordu možete preuzeti ovde i zajedno sa dokumentima dostavite lično ili pošaljete faksom na broj telefona 011 3343 136.

Vikendi i praznici

Usluga besplatnih pravnih saveta neće biti dostupna tokom vikenda i državnih praznika.

Ukoliko ste e-mail poslali u petak ili neposredno pred praznik,  ne možemo da garantujemo da će odgovor stići u okviru datog roka, ali će će sigurno tokom sledeća tri radna dana.

Realizaciju projekta besplatne pravne pomoći podržale su organizacije Civil Rights Defenders i Media Legal Defence Initiative (MLDI).  

povređenim profesionalnim pravom člana
povredomradnog prava člana
Ime i prezime člana može biti iskorišteno u izjavama za javnost
Slučaj, ali ne i ime i prezime člana može biti iskorišteno u izjavama za javnost
Nijedna informacija ne sme biti korišteno u izjavama za javnost
captcha

NUNS bilten

Prijavite se na naš bilten

Info Sve vesti