Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Reforma

28. 11. 2014. Beograd

Izvor: Danas

Pitanje - odgovor

Ministarka je dobro savladala medijski nastup

Kako komentarišete istraživanje Ipsos stratedžika po kojem je Zorana Mihajlović najpopularnija među ministrima u Vladi?

Vukašin Obradović, predsednik NUNS

 Jedan od razloga je svakako što je Zorana Mihajlović, sasvim sigurno, najzastupljeniji ministar u medijima. Ostali su u dubokoj senci, ako ne računamo Vulina, koji joj je jedina konkurencija i u učestalosti pojavljivanja i u širokom opsegu tema koje pokrivaju. Ako već treba da odlučuju između njih dvoje, ispitanici i nisu imali tako težak zadatak i dali su logičan odgovor.

 Dušan Proroković, Centar za strateške alternative

 Pretpostavljam da će to koristiti gospođi Mihajlović. Možda zato bude predsednički kandidat SNS 2017. godine? Ali, što se naše zajedničke sudbine tiče, takva pitanja su irelevantna. Koliko se pitaju ministri? Koliko se, uopšte, pita naša vlada? Spoljni faktor ima presudnu ulogu i tako će biti dok se ovakva politika vodi.

 Dragomir Anđelković, politički analitičar 

Rejting ministara u vladajućoj koaliciji je umnogome u senci rejtinga premijera. Građani koji su bliski vladajućoj opciji, odnosno oni koji jepozitivno ocenjuju, gledaju ko je od ministara najbliži premijeru, odnosno odslikavaju njegov rad i zalaganje, pa se ministarka Zorana Mihajlović našla među onima koji su najbolje ocenjeni. Mislim da je popularnost ministarke više posledica tog prelivanja premijerovog rejtinga na nju nego što je to njen izvorni rejting.

 Branko Radun, politički analitičar

 U tom društvu najpopularnijih je ona jedina žena, možda joj je i to prednost. Nje dosta ima u medijima te je zato i prepoznatljiva i popularna. Bila je dosta prisutna u poslednjoj izbornoj kampanji. Dobro je savladala medijski nastup. Poruke su joj jasne i direktne, za razliku od ponekih ministara. Imala je i konflikte sa Dušanom Bajatovićem. Sto PR nastupa u medijima ne vredi koliko jedan konflikt. Drugo, kao potpredsednica vlade se bavi mnogim stvarima i deluje kao kompletna politička ličnost.

Komentari (1)

ostavi komentar
pet

28.11.

2014.

anonymous [neregistrovani] u 13:36

ZBOG ČEGA JE POPULARNA?

Potpuno se slažem sa mišljenjima sagovornika.

Svako je na svoj način detektovao ličnost i pojavu ministarke Mihajlović.
Ja imam malo oštriju varijnatu.

Naime, stvari su apsolutno pogrešno postavljene kao i izrazi.

Šta znači "popularnost" ministarke Zorane Mihajlović?
Nije ona zveda sa estrade, mada se tako ponaša, da bi bila popularna.
Ministarka Zorana Mihajlović niti se bavi PR-om niti zna šta je to a niti treba da se bavi PR-om.

Ona je samo "istureno odeljenje " jednog mozga koji kada ga mrzi da se izjašnjava podmetne ovu sveznajuću ministarku. Dakle, ona je pre podparol za sve i svašta pa otuda njeno permanetno oglašavanje u javnosti i medijima.

Ja ne mogu da shvatim da se ona razume u sve poslove koje je obavljala u dva ministarstva kao i da komentariše stvari koje su van njenih ingerencija, znanja i ovlašćenja.

Drugo, ona je klasični politički kalkulant.

BIla je prvo na strani demokratskih snaga kada su dobili vlast, a kao član član G-17+ i Labusov savetnik. Danas je prvi među "vazelincima" premijera Vučića.

Njemu lično bih posavetovao da se hitno oslobodi ove ministarke jer će ona prva da napusti brod ako se nasuče na stenu.

Baš kao kapetan feribota u Italiji.

KO je još naivan da poveruje da njene kritike upućene visokom funkcioneru SPS-a Bajatoviću dolaze iz njene glave. One samo izlaze iz njenih usta kao poslušnog činovnika a primila je tu zahvalnu ulogu da bude informator javnosti o navodnim greškama koalicionog partnera.

I tako se oni već u dugom periodu "pipkaju" preko Zorane Mihjalović a ona se pojavljuje kao savest građana i države Srbije.

Užasno greše ljudi kada dođu na vlast da će narod da kaže kao nekada:
"E , dobro mu je rekla!".
"Svaka joj čast!".

Svima je jasno da to nema veze ni sa savešću ni sa pameti ministarke Zorane Mihjalović.

Iza svakog njenog nastupa, stoji jedna analitička procena vrha stranke SNS i onda se puštaju u javnost ovakvi komentari iz usta jedne žene koja se u sve navodno razume.

Treće, Zorana Mihajlović, uživela se u ulogu imitatora, indiga ili preslikavača, pa će uskoro početi da sklapa ruke u trougao i da liže ucnice jezikom.

Možda i poraste, stavi naočare i počne da nosi kravatu i odelo.

Ta identifikacija je svojstvena devojčicama koje obleče maamine cipele sa štiklama samo što ovde idol nije mama nego tata.
To je veliki problem za ministarku Zoranu Mihajlović!


Treće, Zorana Mihjalović je član "TRILATERALE" ali je došla u SNS koji je na evrosko-ruskom putu ali nikako na putu "TRIRATERALE".

"TRIRATERALU" je osnovao Amerikanac Rotšild i to je organizacija koja okuplja moćne ljude sveta koji su pre svega bankari ali i slobodni zidari /masoni/ visokog stepena.

Navodno, Zorana Mihjalović je zamrzla članstvo u "TRILATERALI" kao da se to može.I sada je samo...u finasijskom smislu.....profesor Univerziteta "Megatrend".

Kada ona stiže da predaje studentima i da zarađuje platu za život ako joj je to jedini izvor prihoda kako tvrdi?
Ili je siromašna što se vidi po njenoj garderobi i nakitu kao da je novododišnja jelka.

Da li je ona samo jadni prosvetar?
Ako je nema barem deset puta na televiziji i u svim pisanim medijima svakodnevno , verovatno je negde u štrajku sa kolegama na ulici?

Šta je i ko je istinski Zorana MIhajlović?


Ona je deo jedne orkestrirane mašinerije sa minornom ulogom na odgovornom mestu. Želim premijeru Aleksandru Vučiću uspeh u svim reformama društva u svim nastojanjima za boljim životom u svim deklamacijama o jakoj Srbiji bez tutora i sa puno gradova na vodi/kada već nemamo more/ ali on to ne može sam. Ni sa ovakvim likovima poput minstarke Zorane MIhajlović!

Narod je nešto što je zbrirno i taj narod čine pojedinci.
Na žalost, uvek se narod nekako izigra upravo zbog ovakvog poltronisanja onih koji su suštinski jako daleko od tog istog naroda.

Svetozar Vukašinović

Odgovori

Ostavi komentar

NUNS zadržava pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni na veb sajtu.
Neće biti objavljivani komentari koji sadrže govor mržnje, pretnje, uvrede i psovke.
Očekujemo da tekstovi budu pravopisno i gramatički ispravni.
Komentari objavljeni na ovom veb sajtu predstavljaju privatno mišljenje njihovih autora a ne zvaničan stav NUNS-a.

NUNS bilten

Prijavite se na naš bilten