Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Privatizacija medija

14. 08. 2014. Beograd

Autor: S. M. Izvor: Privredni pregled

Sutra poziv za kupovinu 502 preduzeća

Agencija za privatizaciju najavila je da će, u skladu s novim Zakonom o privatizaciji, koji je juče stupio na snagu, objaviti u petak 15. avgusta, javni poziv za prikupljanje pisama o zainteresovanosti investitora za 502 preduzeća sa zavisnim privrednim društvima.

Poziv će u celini, to jest, sa svim podacima o preduzećima, biti objavljen na njenoj internet stranici, dok će informacija o njegovom raspisivanju biti objavljena i u „Fajnenšel tajmsu" i nekoliko domaćih medija („Kurir", „Politika" i „Večemje novosti").

Kako je navedeno u saopštenju, poziv će se odnositi i na medije (preduzeća iz delatnosti javnog informisanja i komunikacija) za koje je predviđena privatizacija po novom zakonu dok će preduzeća koja zapošljavaju osobe sa invahditetom i preduzeća iz odbrambene industrije biti izuzeta.

Novi Zakon o privatizaciji je, inače, zajedno sa izmenama i dopunama Zakona o stečaju, stupio na snagu u trenutku kada Srbija nema ministra privrede jer je Dušan Vujović, koji je ove propise pripremio i branio u Skupštini, u međuvremenu imenovan za ministra finansija.

Što se tiče državnog sekretara u Ministarstvu privrede (Dragan Stevanović, SNS), njemu je 5. avgusta najpre prestala ta dužnost, zbog odlaska Vujovića, ah je na istoj sednici ponovo imenovan na nju. Imenovanje novog ministra je pak najavljeno za septembar, a u javnosti se, kao i u svim dosadašnjim prilikama kada se čekalo obelodanjivanje premijerovih najavljenih najava, spekuhše o brojnim kandidatima.

Među njima je, pored ostalih, i Igor Mirović, kojeg su poslednji izbori i zatekli na mestu ministra privrede (ali u VD stanju), gde se našo nakon ostavke ministra Radulovića. A Radulović je, da podsetimo, ostavku, pored ostalog, podneo i zbog zakona o privatizaciji i stečaju i to nakon što su ministarstvo i agencija pod njegovim vođstvom već objavih shčan javni poziv investitorima.  Najzad, i samom Agencijom za privatizaciju koja će u petak potpisati novo obraćanje investitorima, kao i Agencijom za licenciranje stečajnih upravnika, trenutno rukovode vršioci dužnosti direktora. Uzgred, poslednja informacija objavljena na zvaničnom sajtu Ministarstva privrede je od 31. jula.

Nema komentara.

Ostavi komentar

NUNS zadržava pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni na veb sajtu.
Neće biti objavljivani komentari koji sadrže govor mržnje, pretnje, uvrede i psovke.
Očekujemo da tekstovi budu pravopisno i gramatički ispravni.
Komentari objavljeni na ovom veb sajtu predstavljaju privatno mišljenje njihovih autora a ne zvaničan stav NUNS-a.

NUNS bilten

Prijavite se na naš bilten