Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Privatizacija medija

21. 12. 2016.

Izvor: Beta

RTK odlučio da ne prenosi sednicu Skupštine grada Kragujevca zbog lošeg stanja

Zaposleni u privatizovanoj Radio-televiziji Kragujevac (RTK) odlučili su da danas ne rade direktan televizijski prenos sednice Skupštine grada nazadovoljni zbog stanja u toj medijskoj kući, kao i pasivnog odnosa vlasnika i lokalne vlasti prema njihovim naporima da se pronadje rešenje.

Glavni poverenik sindikata "Nezavisnost" Goran Antonijević rekao je agenciji Beta da su zaposleni u RTK iscrpljeni i demotivisani jer mesecima ne primaju plate.

On je naveo da vlasnik već duže vreme, uprkos problemima, ne kontaktira sa rukovodstvom RTK, a u čelnici grada nisu pokazali aktivan odnos prema pronalaženju rešenja.

"Delegacija zaposlenih je pre nedelju dana imala razgovor sa gradonačelnikom Kragujevca Radomirom Nikolićem, od koga je očekivana pomoć u smislu da kontaktira sa vlasnikom i Ministarstvom privrede da se pronadje najbolje rešenje i da nas o tome obavesti. Posle našeg razgovora, Nikolić nam se nije javio iako smo pokušavali da saznamo da li je nešto uradio", rekao je Antonijević.

Prema njegovim rečima, Ministarstvo privrede je najavilo za 22. decembar dolazak predstavnika u RTK u kontrolu, ukoliko vlasnik do 21. decembra ne dostavi revizorski izveštaj.

"Ako se ne dostavi revizorski izveštaj, vlasniku će biti povučene bankarske garancije. Ako u roku od 15 dana ne položi nove, biće raskinuta privatizacija", naveo je Antonijević.

U privatizovanoj Radio-televiziji Kragujevac ima 67 zaposlenih i oni nisu primili šest zarada i doprinose. Zbog tužbi za plate popisana je sva oprema za emitovanje i proizvodnju programa, a na prvoj licitaciji Grad Kragujevac je kupio tri računara i jednu kameru. Antonijević je naveo da su predstavnici grada juče obeležili kupljene stvari ali su ih ostavili u prostorijama RTK jer navodno nemaju mesta u zgradi grada za njihov smeštaj.

Nema komentara.

Ostavi komentar

NUNS zadržava pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni na veb sajtu.
Neće biti objavljivani komentari koji sadrže govor mržnje, pretnje, uvrede i psovke.
Očekujemo da tekstovi budu pravopisno i gramatički ispravni.
Komentari objavljeni na ovom veb sajtu predstavljaju privatno mišljenje njihovih autora a ne zvaničan stav NUNS-a.

NUNS bilten

Prijavite se na naš bilten