Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Projektno finansiranje

22. 07. 2015.

Izvor: UNS, NUNS, NDNV, ANEM I PU ‘’Lokal pres’’

Koalicija: Šefica opštinske PR službe ne može biti član Komisije za dodelu sredstava

Koalicija novinarskih i medijskih udruženja smatra da rešenje Opštine Prokuplje o obrazovanju konkursne komisije za ocenu projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti informisanja, usvojeno 13. 07. 2015. nije skladu sa Pravilnikom Ministarstva kulture I informisanja.

Podsećamo, članom 20. ovog Pravilnika predviđeno je da se za člana konkursne komisije imenuje lice koje je nezavisni stručnjak za medije, ili je medijski radnik, kao I da predložena lica ne smeju biti u sukobu interesa, niti obavljati javnu funkciju. Ukazujemo na čiinjenicu da je za člana komisije u Prokuplju imenovana  šefica Službe odnosa sa javnošću Opštine Prokuplje, što nije u skladu sa pomenutim članom Pravilnika Ministrarstva kulture I informisanja.

Pozivamo nadležne organe Opštine Prokuplje da izmene rešenje o obrazovanju konkursne komisije I usklade ga sa odredbama Pravilnika.

Takođe, podsećamo da Koalicija novinarskih I medijskih udruženja nije predložila svoje kandidate za članove komisije u Prokuplju, jer su nadležni u lokalnoj upravi odbili da otklone nepravilnosti u konkursu, na koje im je Koalicija blagovremeno ukazala.

Napominjemo da Koalicija novinarskih i medijskih udruženja radi opsežan monitoring sprovođenja medijskih zakona i rada nezavisnih komisija za sufinansiranje medijskih projekata u skladu sa javnim interesom.

Koaliciju čine Udruženje novinara Srbije, Nezavisno udruženje novinara Srbije, Nezavisno društvo novinara Vojvodine, Asocijacija nezavisnih elektronskih medija i PU ‘’Lokal pres’’.

 

UNS, NUNS, NDNV, ANEM I PU ‘’Lokal pres’’

Nema komentara.

Ostavi komentar

NUNS zadržava pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni na veb sajtu.
Neće biti objavljivani komentari koji sadrže govor mržnje, pretnje, uvrede i psovke.
Očekujemo da tekstovi budu pravopisno i gramatički ispravni.
Komentari objavljeni na ovom veb sajtu predstavljaju privatno mišljenje njihovih autora a ne zvaničan stav NUNS-a.

NUNS bilten

Prijavite se na naš bilten