Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Projektno finansiranje

12. 08. 2015. Kosjerić

Izvor: SO Kosjerić

Opština Kosjerić raspisala konkurs za medije

Za projekte proizvodnje medijskih sadržaja opština Kosjerić izdvojila je 500.000,00 dinara.

Konkurs za sufinansiranje projekata u oblasti javnog informisanja


Na osnovu Zakona o javnom informisanju i medijima, Pravilnika o sufinansiranju projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja ( „Službeni glasnik RS“ 126/2014), Odluke o budžetu opštine Kosjerić za 2015. godinu i Odluke o raspisivanju Javnog poziva za učešće na Konkursu za sufinansiranje projekata radiostvarivanja javnog interesa u oblasti javnog informisanja na teritoriji opštineKosjerić u 2015. godini, predsednik opštine Kosjerić raspisuje:

Javni poziv za učešće na Konkursu za sufinansiranje projekata radiostvarivanja javnog interesa u oblasti javnog informisanja na teritoriji opštine Kosjerić u 2015. godini

Namena sredstava za ostvarivanje javnog interesa:

Javni poziv za učešće na Konkursu za sufinansiranje projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja na teritoriji opštine Kosjerić u 2015. godini (u daljem tekstu: Konkurs) se raspisuje za sufinansiranje projekta:

1) proizvodnje medijskih sadržaja na teritoriji opštine Kosjerić.

Ciljevi Konkursa:

–podrška ostvarivanju prava građana na javno informisanje;
– razvoj medijskog pluralizma;
– podsticaj medijskog stvaralaštva u oblasti kulture, nauke i obrazovanja;
– podrška medijskog stvaralaštva i ostvarivanju prava na informisanje u svim oblastima javnog života posebnih, a naročito zaštićenih grupa.


Iznos sredstava koja su opredeljena za Konkurs


Visina sredstava predviđenih za projekte proizvodnje medijskih sadržaja po ovom konkursu iznosi 500. 000, oo dinara.

Učesnik Konkursa može podneti zahtev za sufinansiranje projekta u iznosu do najviše 80% vrednosti predloženog projekta, odnosno najviše do iznosa utvrđenogOdlukom, a to je 100. 000, oo dinara.

Učesnik konkursa koji je u tekućoj kalendarskoj godini već koristio sredstva namenjena projektnom sufinansiranju u oblasti javnog informisanja na republičkom, pokrajinskom ili lokalnom nivou, može učestvovati na konkursu za sufinansiranje istog projekta samo još jednom u toj godini, i to u iznosu koji, uz sredstva koja je već dobio, ne prelazi 80% vrednosti projekta.

Pravo učešća na Konkursu

Na Konkursu mogu učestvovati:

– izdavač medija čiji medij je upisan u Registar medija, koji se vodi u Agenciji za privredne registre i koji pokrivaju signalom najmanje 50% teritorije opštine Kosjerić,
– pravno lice, odnosno preduzetnik, koji se bavi proizvodnjom medijskih sadržaja i koji ima dokaz da će sufinansirani medijski sadržaj biti realizovan putem medija;

Pravo učešća na Konkursu nemaju izdavači medija koji se finansiraju iz javnih prihoda.

Pravo učešća na Konkursu nemaju lica koja su u prethodnom periodu dobila sredstva namenjena projektnom sufinansiranju, a nisu na vreme i u propisanoj formi podnela narativni i finansijski izveštaj.

Učesnik Konkursa može konkurisati samo sa jednim projektom na jednom konkursu. Pod projektom se podrazumeva zaokružena programska celina ili deo celine (žanrovska i vremenska), kojom se doprinosi ostvarivanju javnog interesa, u skladu sa Zakonom. Ako je učesnik Konkursa izdavač više medija, može na konkursu učestvovati sa jednim projektom za svaki medij.

Učesnik konkursa koji je dobio sredstva za sufinansiranje projekta, dostavljanarativni i finansijski izveštaj o realizaciji projekta, organu koji mu je odobrio sredstva, i to najkasnije mesec dana po isteku predviđenog roka za realizaciju projekta.

Prijava na Konkurs

Prijava na Konkurs sa pratećom dokumentacijom se podnosi u zatvorenoj koverti u štampanom obliku i na kompakt disku, naslovljenoj sa „Prijava po Javnom pozivu za sufinansiranje projekata iz budžeta Opštine Kosjerić radi ostvarivanja javnog interesa u oblasti javnog informisanja u 2015. godini“ i sa naznakom „ne otvarati“, Komisiji za ocenjivanje projekata u oblasti javnog informisanja (u daljem tekstu: Komisija), preko pisarnice Opštinske uprave, ili poštom na adresu: Olge Grbić 10, 31260 Kosjerić.

Rok za podnošenje prijava i projekata je 11.08. 2015. godine do 15 : 00 časova.

Kontakt osoba za pružanje dodatnih informacija je:

Snežana Božović 
e-mail : decijazastitakosjeric@gmail.com
Telefon: 031/781-460.


1. JAVNI POZIV ZA ZA UČEŠĆE NA KONKURSU
2. ODLUKA O RASPISIVANjU JAVNOG POZIVA
3. OBRAZAC 1
4. OBRAZAC 2

Nema komentara.

Ostavi komentar

NUNS zadržava pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni na veb sajtu.
Neće biti objavljivani komentari koji sadrže govor mržnje, pretnje, uvrede i psovke.
Očekujemo da tekstovi budu pravopisno i gramatički ispravni.
Komentari objavljeni na ovom veb sajtu predstavljaju privatno mišljenje njihovih autora a ne zvaničan stav NUNS-a.

NUNS bilten

Prijavite se na naš bilten