Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Projektno finansiranje

16. 03. 2017.

Konkurs Opštine Osečina za sufinansiranje medijskih projekata

Na osnovu članova 18. i 19. Zakona o javnom informisanju i medijima („Službeni glasnik RS“, br.83/14, 58/15 i 12/16-autentično tumačenje), člana 4. Pravilnika o sufinansiranju projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja („Sl. glasnik Republike Srbije“ broj 16/16 ), Odluke o budžetu opštine Osečina ('' Opštinski službeni glasnik 10/2016“), Opštinsko veće opštine Osečina, na sednici održanoj dana 09.03.2017. godine, donosi:

ODLUKU O RASPISIVANjU 

K O N K U R S A

za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja u 2017.godini

 

 

I NAMENA SREDSTAVA I IZNOS 

 

Odlukom o budžetu opštine Osečina ('' Opštinski službeni glasnik 10/2016“), sredstva u iznosu od 600.000,00 dinara, namenjena su za Konkurs za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja. 

 

Namena konkursa je sufinansiranje proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja, koji doprinose istinitom, nepristrasnom, pravovremenom i potpunom informisanju svih građana opštine Osečina; zaštiti i razvoju ljudskih prava i demokratije; unapređivanju pravne i socijalne države; slobodnom razvoju ličnosti i zaštiti dece i mladih; razvoju kulturnog i umetničkog stvaralaštva; razvoju obrazovanja, uključujući i medijsku pismenost kao deo obrazovnog sistema; razvoju nauke, sporta i fizičke kulture; zaštiti životne sredine i zdravlja ljudi; unapređivanju medijskog i novinarskog profesionalizma i ostalih medijskih sadržaja koji doprinose zadovoljavanju potreba građana za informacijama i sadržajima iz svih oblasti života, bez diskriminacije.

 

II PRAVO UČEŠĆA

 

Na Konkursu može učestvovati:

- izdavač medija čiji medij je upisan u Registar medija, odnosno Registar javnih glasila u Agenciji za privredne registre;

-  pravno lice,odnosno preduzetnik koji se bavi proizvodnjom medijskih sadržaja i koji priloži dokaz da će sufinansiran medijski sadržaj biti realizovan putem medija.

 

Pravo učešća na Konkursu nemaju izdavači koji se finansiraju iz javnih prihoda.

Pravo učešća na Konkursu nemaju lica koja su u prethodnom periodu dobila sredstva od opštine namenjena projektnom sufinansiranju, a nisu na vreme i u propisanoj formi podnela narativni i finansijski izveštaj o realizaciji projekta

 

Učesnik Konkursa može konkurisati samo sa jednim projektom.

Izdavač više medija ima pravo učešća na Konkursu sa pojednim projektom za svaki medij.

Učesnik konkursa može podneti zahtev za sufinansiranje projekta u iznosu do najviše 80% vrednosti predloženog projekta, odnosno najviše do iznosa utvrđenog konkursom.

Učesnik Konkursa kome su dodeljena sredstva za projekat od Ministrastva, može u toku iste kalendarske godine da učestvuje sa istim projektom na konkursima raspisanim na svim nivoima vlasti, s tim da ukupno dodeljena sredstva ne prelaze 80% vrednosti projekta.

 

III KRITERIJUMI ZA OCENU PROJEKATA

 

Kriterijumi na osnovu kojih će se ocenjivati projekti prijavljeni na Konkurs su:

1. Mera u kojoj je predložena projektna aktivnost podobna da ostvari javni  interes u oblasti javnog informisanja:

1.1.  u kojoj meri su predložena projektna aktivnost i izloženi ciljevi njene realizacije relevantni za ostvarivanje namene konkursa;

1.2.  u kojoj meri je verovatno da će predložene projektne aktivnosti dovesti do ostvarivanja postavljenog cilja  (mogu se utvrditi  na osnovu načina na koji je objašnjena veza između aktivnosti i ciljeva, preciznosti indikatora uspeha, kvaliteta predloženog metoda evaluacije, prethodnog iskustva ključnih članova projektnog tima i drugih činilaca koje može da odredi organ koji raspisuje konkurs);

1.3.  u kojoj meri odnos između predloženih troškova i očekivanih rezultata ukazuje da bi korišćenjem budžetskih sredstava na najracionalniji način bio ostvaren javni interes.

 

2. Mera  pružanja veće garancije privrženosti profesionalnim i etičkim medijskim standardima:

2.1. da li su učesniku konkursa izrečene mere od strane državnih organa,  regulatornih tela ili tela samoregulacije u poslednjih godinu dana, zbog kršenja profesionalnih i etičkih standarda.

2.2. dokaz o tome da su nakon izricanja kazni ili mera preduzete aktivnosti koje garantuju da se sličan slučaj neće ponoviti

 

IV  ROKOVI

Prijave na Konkurs podnose se u roku od 15 dana od dana objavljivanja u dnevnom listu „Napred“, od 16.03.2017. godine  do 31.03.2017. godine.

Odluka o raspodeli sredstava donosi se najkasnije u roku od 30 dana od dana zaključenja konkursa.

Korisnik sredstava je dužan da narativni i finansijski izveštaj o realizaciji utrošenih sredstava  dostavi do 15.01.2018. godine.

Narativni i finansijski izveštaj podnosi se na Obrascu 2.koji se preuzima sa sajta opštine (www.osecina.com ).

 

V DOKUMENTACIJA

Učesnik konkursa je obavezan da dostavi popunjen Obrazac1. (prijava i tabela) za učešće na Konkursu .

 

Obrazac1. (prijava i tabela) se preuzima sa sajta opštine (www.osecina.com ).

 

Učesnik Konkursa je obavezan da priloži i kopije sledećih dokumenata u jednom primerku:

1. rešenje o registraciji pravnog lica ili preduzetnika u Agenciji za privredne registre;

2. overena izjava/saglasnost medija(ili više njih)da će programski sadržaj biti emitovan/objavljen u tom mediju (obavezno samo za pravna lica i preduzetnike registrovane za produkciju televizijskog i radijskog programa);

3. rešenje o registraciji iz Registra medija odnosno Registra javnih glasila u Agenciji za privredne registre;

4. dozvola za emitovanje radio i/ili TV programa izdata od Regulatornog tela za elektronske medije;

 

 

VI POZIV ZA UČEŠĆE U RADU KOMISIJE

Pozivaju se novinarska i medijska udruženja, registrovana najmanje tri godine pre datuma raspisivanja Konkursa, da predlože članove konkursne komisije. Pozivaju se i medijski stručnjaci zainteresovani za učešće u radu komisije da se pisanim putem obrate Odeljenju za opštu upravu i poslove organa opštine Osečina. Uz predlog za članove komisije dostavitii kratke biografije. Predloge slati do zaključenja Konkursa.

 

VII OPŠTE INFORMACIJE

Konkurs i Obrazac za prijavu objavljuju se i na sajtu opštine (www.osecina.com ), gde su vidljivi i dostupni sve vreme trajanja Konkursa.

 

Rešenje o sufinansiranju projekata po raspisanom konkursu,biće objavljeno na sajtu  opštine (www.osecina.com ) i dostavljeno svim učesnicima konkursa u elektronskoj formi.

Konkursni materijal se ne vraća.

 

Prijave koje stignu van propisanog roka ili na pogrešnom obrascu, neće biti razmatrane.

Prijave slati na adresu: Opštinska uprava Osečina, Karađorđeva 78,14253 Osečina, sa naznakom: za Konkurs za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja.

 

Dodatne informacije se mogu dobiti radnim danom od 08 do 15 časova na telefone:

 014/451 130

 

 

                                        OPŠTINSKO VEĆE OPŠTINE OSEČINA

                                                   Broj: 060-12/2017 od 09.03.2017 god

 

 

 

                                                                                                                 OPŠTINSKO VEĆE

 

 

                                                                                                           PREDSEDNIK

                                                                                                          Dragan Aleksić

Nema komentara.

Ostavi komentar

NUNS zadržava pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni na veb sajtu.
Neće biti objavljivani komentari koji sadrže govor mržnje, pretnje, uvrede i psovke.
Očekujemo da tekstovi budu pravopisno i gramatički ispravni.
Komentari objavljeni na ovom veb sajtu predstavljaju privatno mišljenje njihovih autora a ne zvaničan stav NUNS-a.

NUNS bilten

Prijavite se na naš bilten