Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Projektno finansiranje

10. 08. 2017.

Autor: Vladimir Malešić Izvor: foruminfo.rs

Pare građana Prijepolja medijima iz Novog Pazara i Priboja

Od pet miliona dinara, opredeljenih za sufinansiranje medijskih projekata na teritoriji opštine Prijepolje, medijima iz Prijepolja dodeljeno je 750.000 odnosno, samo 15 odsto. Televizije iz Novog Pazara i Priboja dobile su po skoro dva miliona, dok je Televiziji Forum iz Prijepolja opredeljeno tek 100 hiljada dinara.

Opština Prijepolje je 26. jula objavila rezultate Konkursa za sufinansiranje projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja na teritoriji opštine Prijepolje u 2017. godini.

Televizija Sandžak iz Novog Pazara i Televizija Priboj su dobili po 1.925.000 dinara, Polimlje iz Prijepolja 350.000, PP Media iz Prijepolja i Glas Zapadne Srbije iz Čačka po 300.000 dinara i Televizija 5 plus iz Užica i Televizija Forum iz Prijepolja po 100.000 dinara. Od ukupnih sredstava medijima čije je sedište u Prijepolju dodeljeno je 750.000 dinara, što je tek 15 odsto.

Sredstva su opredeljena za ukupno 7 medija, od 17, koliko se prijavilo na konkurs. Kojih 10 medija nije „prošlo“ na konkursu ne znamo, jer to nije nigde ni objavljeno.

U Opštinskoj upravi smo, odmah po objavljivanju Rešenja o raspodeli sredstava, zatražili da nam se dostavi Zapisnik sa sednice Stručne komisije za ocenu projekata, kao i bodovna listu za sve pristigle projekte.

To nije učinjeno, već nam je stigao odgovor kako će o našem zahtevu biti obavešten predsednik Opštine i Stručna komisija, i o tome ćemo biti izvešteni. Tako nam je trenutno nepoznato kojim se kriterijumima rukovodila komisija u svom radu, i koji su aršini korišćeni pri ovakvoj raspodeli sredstava.

Stručnu komisiju su činili Antonela Živković iz Priboja, Zoran Marjanović iz Gornjeg Milanovca i Dženis Šaćirović iz Novog Pazara. Takođe, do danas nismo dobili ni njihove reference, niti informaciju koja su ih medijska udruženja predložila, te kojim se kriterijumima rukovodio predsednik Opštine pri odabiru članova Komisije.

U Rešenju o obrazovanju Stručne komisije, od 14. jula, navodi se jedino da su svi medijski radnici. Svoje predloge za članove komisije blagovremeno su dostavili i članovi Medijske koalicije, ali u njoj nije bilo mesta za predstavnike UNS-a, NUNS-a i Lokal Pres-a.

Zadatak Komisije bio je da izvrši stručnu ocenu prispelih projekata i sačini obrazloženi predlog za raspodelu sredstava iz budžeta opštine Prijepolje za 2017. godinu, za sufinansiranje projekata radi ostvarivanja javnog interesa u oblasti javnog informisanja.

Da li će ovakvom podelom sredstava biti ispunjen javni interes građana i građanki Prijepolja, čije pare se i dele, i da li će ih bolje informisati televizije iz Novog Pazara i Priboja, a svi ostali bolje od Televizije Forum, koja je dobila najmanje sredstava, neka oni sami prosude.

Nema komentara.

Ostavi komentar

NUNS zadržava pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni na veb sajtu.
Neće biti objavljivani komentari koji sadrže govor mržnje, pretnje, uvrede i psovke.
Očekujemo da tekstovi budu pravopisno i gramatički ispravni.
Komentari objavljeni na ovom veb sajtu predstavljaju privatno mišljenje njihovih autora a ne zvaničan stav NUNS-a.

NUNS bilten

Prijavite se na naš bilten