Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Projektno finansiranje

27. 09. 2017.

Izvor: City radio

City radio o rezultatima "medijskog konkursa za javni interes" u Nišu

City radio je zgrožen skandaloznim rezultatima "medijskog konkursa za javni interes" u Nišu, jer su gotovo sva sredstva u ukupnom iznosu od oko 20 miliona dinara bezočno i bahato dodeljena medijima u rukama, ili bliskim vladajućoj stranci, kao i njihovim sitnim poslušnicima.

Iako je City radio na konkursu imao 3 ozbiljna projekta, i pored toga sto je u očima lokalne zajednice prepoznat kao društveno odgovoran medij koji je realizovao stotine značajnih projekata u javnom interesu, u ovoj raspodeli nije vrednovan ni jednim jedinim dinarom. Zanimljivo je da ni Južne vesti, koje slove za najuticajniji nezavisni medij u gradu, takođe za realizaciju svog projekta nisu dobile ništa. 

Sa druge strane, podržani su projekti nekih predlagača koji sa javnim interesom imaju taman toliko koliko programi Parovi, Zadruga i Farma zajedno, kao što je IN radio, u porodičnom vlasništvu Maje Rakovic, koja rukovodi Naxi mrežom i predsednica je RAB udruženja, a čiji je zamenik, a ujedno i sam član Naxi mreže, sedeo u komisiji i direktno odlučivao o projektima. 

Zanimljivo je da pismo preporuke Fondacije osoba sa invaliditetom PONS, u kome jasno preporučuju da je projekat City radija u njihovom direktnom javnom interesu, komisiji ne znači mnogo, jer oni očigledno bolje znaju od samih osoba sa invaliditetom šta je u njihovom javnom interesu. 

City radio ima saznanja da pojedinim učesnicima konkursa, prvobitno nisu opredeljena sredstva, da bi se nakon urgencija, u Rešenju isti pojavili sa podržanim projektom po jedinom kriterijumu, a to je lojalnost SNS-u. 

Iako mediji u rukama porodice Radomirović formalno nisu mogli da učestvuju na konkursu zbog “de minimisa”, to ih nije sprečilo da preko privatnih produkcija apliciraju i dobiju milionska sredstva koja im očigledno, nekim čudnim nebeskim zakonima pripadaju. 

Zbog svega ovoga, City radio će protiv svih članova komisije, protiv Gradonačelnika Niša, načelnika gradske uprave i načelnika sekretarijata za kulturu i informisanje, podneti krivične prijave za zloupotrebu položaja, trgovinu uticajem, sumnju u koruptivno delovanje, konflikt interesa i pokušaj ekonomskog ubijanja medija koji nisu u direktnoj službi vladajuće stranke.

Nema komentara.

Ostavi komentar

NUNS zadržava pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni na veb sajtu.
Neće biti objavljivani komentari koji sadrže govor mržnje, pretnje, uvrede i psovke.
Očekujemo da tekstovi budu pravopisno i gramatički ispravni.
Komentari objavljeni na ovom veb sajtu predstavljaju privatno mišljenje njihovih autora a ne zvaničan stav NUNS-a.

NUNS bilten

Prijavite se na naš bilten