Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Projektno finansiranje

02. 10. 2017.

Izvor: Udruženje radio-stanica RAB Srbija

Odgovor Udruženja RAB Srbija

Potpuno su neosnovane i neistinite tvrdnje predstavnika Siti radija da je nepravedno raspoređen budžet na konkursu za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja na teritoriji grada Niša za 2017. godinu.

Jedini kriterijum po kojem su donete odluke je bio kvalitet projekta, a ne lični interesi članova komisije, niti uticaj bilo koje političke stranke ili partije.

Petočlana komisija ocenjuje projekte i predlaže medije koji bi trebalo da dobiju sredstva na konkursu, a konačnu odluku koji mediji će i dobiti sredstva iz budžeta grada donosi gradonačelnik Niša.

- Reprezentativno Udruženje radio stanica RAB Srbija konkuriše za članstvo u svim komisijama i drugim telima u Srbiji u kojima se odlučuje o pitanjima važnim za radio stanice - članice Udruženja. Tako je jedan član Udruženja izabran za člana komisije u Nišu. Naglašavam da je tokom prethodne godine Udruženje radio stanica „RAB Srbija“ imalo svoje predstavnike u komisijama svih većih gradova i lokalnih samouprava i da nikada nije bilo primedbi na njihov rad. Članovi „RAB Srbija“, a sigurna sam i kolege iz ostalih medija i udruženja, savesno rade svoj posao i o tome koji će projekat dobiti sredstva iz budžeta odlučuju isključivo na osnovu kvaliteta projekta. Osim toga, o kandidatu koji će predstavljati „RAB Srbija“ u bilo kojoj komisiji ne odlučujem ja lično, već Udruženje, tako da ni jedan od predstavnika ne zastupa moje lične interese – poručuje Maja Rakovic, vlasnica i glavna i odgovorna urednica NAXI radija i predsednica Udruženja radio stanica „RAB Srbija“ odgovarajući na tvrdnje Siti radija da je njen zamenik sedeo u komisiji i direktno odlučivao o projektima.

Treba napomenuti i da je iz budžeta grada Niša i Republike Srbije za medijske projekte Siti radija i portala Siti onlajn od 2015. godine do danas izdvojeno više od 10,6 miliona dinara, što je oko 90 000 eura. Za svaki dinar koji je dodeljen u komisijama u kojima je bio član predstavnik „RAB Srbija“ glasao je isključivo na osnovu kvaliteta projekata. 

U Beogradu, 28. septembar 2017.

Udruženje radio-stanica RAB Srbija

Nema komentara.

Ostavi komentar

NUNS zadržava pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni na veb sajtu.
Neće biti objavljivani komentari koji sadrže govor mržnje, pretnje, uvrede i psovke.
Očekujemo da tekstovi budu pravopisno i gramatički ispravni.
Komentari objavljeni na ovom veb sajtu predstavljaju privatno mišljenje njihovih autora a ne zvaničan stav NUNS-a.

NUNS bilten

Prijavite se na naš bilten