Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Projektno finansiranje

14. 05. 2018.

Autor: J. Pešić Izvor: UNS

Bor udesetostručio sredstva za medijske projekte

Opština Bor će za sufinansiranje medijskih projekta u ovoj godini izdvojiti pet miliona, umesto predviđenih 500 hiljada dinara, rekao je emisiji „Konkretno“ na T1 televiziji predsednik Opštine Bor Aleksandar Milikić. Za medijske usluge Bor će ove godine potrošiti još 5.300.000 dinara. Govoreći o rebalansu budžeta Opštine Bor Milikić je rekao je Opština odvojila deset puta veći iznos za medije „kako bi mogla da omogući medijima da rade svoj posao bez brige na koji način će se finansirati i odakle“.

 „Bitno je da jedna lokalna samouprava ima jake medije, bilo da je to televizija, pisani ili elektronski mediji, jer na neki način mediji su ti koji pomažu radu lokalne samouprave“, rekao je u emisiji Milikić.

Podsetimo, prvobitnim Nacrtom predloga budžeta Opštine Bor za 2018. godinu od ukupnih 10.300.000 dinara  za unapređenje i ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja, za emitovanje oglasa, obaveštenja u elektronskim medijima, objava u štampanim medijima i Službenom glasniku bilo je predviđeno 5.300.000 dinara, a za raspodelu putem konkursa pet miliona dinara.

Međutim, nakon sednice Opštinskog veća koja je održana u decembru prošle godine, odbornicima je poslat Predlog budžeta Opštine Bor za 2018. godinu u kome je drastično promenjena struktura budžeta u delu koji se odnosi na javno informisanje. Iznos namenjen oglašavanju ostao je isti, dok su sredstva namenjena za konkurs za medije smanjena na 500.000 dinara.

Opština Bor je u prošloj godini izdvojila iz budžeta 1.500.000 dinara za medije, a u 2016. dva miliona dinara.

Nema komentara.

Ostavi komentar

NUNS zadržava pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni na veb sajtu.
Neće biti objavljivani komentari koji sadrže govor mržnje, pretnje, uvrede i psovke.
Očekujemo da tekstovi budu pravopisno i gramatički ispravni.
Komentari objavljeni na ovom veb sajtu predstavljaju privatno mišljenje njihovih autora a ne zvaničan stav NUNS-a.

NUNS bilten

Prijavite se na naš bilten