Nagradu za istraživačko novinarstvo „Dejan Anastasijević“ u kategoriji elektronskih medija dobila je novinarka televizije N1 Maja Nikolić, za dokumentarni film “Poslednja počast”.

Nagradu u kategoriji štampanih medija dobili su Nemanja Rujević, Ingrid Gerkama, Natali Bertrams i Tristen Tejlor za tekst „Papagaji vredni kao kokain“ o krijumčarenju egzotičnih ptica, koji je objavio beogradski nedeljnik Vreme.

 

U kategoriji onlajn medija nagradu je dobio novinar BIRN-a Radmilo Marković za istraživanje „Beograd – raj za divlju gradnju i sumnjiva ozakonjenja: BIRN našao skoro pola miliona spornih kvadrata“

 

Ove godine je uvedena i nagrada publike, gde se glasalo za radove koji su ušli u najužu konkurenciju u sve tri kategorije. Publika je ocenila da je najbolji rad Dalibora Stupara iz novosadskog portala VOICE ,,Šta nas greje, to nas truje“.

 

Novinarka čačanskog portala EpicentarPress Milena Gavrilović i vlasnik, glavni i odgovorni urednik i novinar portala PulsOnline iz Pirota Nenad Paunović dobili su posebne pohvale za svoje radove koji se bave lokalnim temama i uručene su im plakete.