Pederusi, mičite svoje odvratne pipke što dalje od „Politike”

Evo, biće dva meseca kako je „Kurir” prestao da bude novine (dnevni list) po svim osnovama.

Svet (ne novosadski „Svet” čiji me vlasnik vređa na mrežama na kojima se inače ne pojavljujem), sarađuje.

Najgore uvrede i najgore izmišljotine, svakoga dana, na svim stranama protiv Predsednika države.

Pri tome danas spočitavaju diktaturu i tiraniju!?

Kada se istovetno ponašao otac sadašnjeg urednika i vlasnika „Kurira”, režeći na Dinkića (pogodite: zbog neplaćenog poreza), proveo je osamnaest meseci u zatvoru. Zli jezici kažu da mu je to namestio sin, ali ja, poznajući obojicu i družeći se s njima ceo život, mislim da to nije istina.

Ali, ko sam ja da sudim.

*

Neko, naizgled normalan, mogao bi da se zapita: kako na taj način može da se piše o instituciji predsednika države, da li se to sme, kakva su iskustva u demokratskim zemljama, na kraju krajeva šta kažu novinarska udruženja?

Gde pomenuh novinarska udruženja… tako smo zagazili u močvaru i ovaj tekst će poneti oznaku: ne preporučuje se… ispod šesnaest godina, ili beše osamnaest meseci (pitati Raju).

*

Novinarska udruženja brane „Kurir” od zamišljenog protivnika (kate). Neko im je pretio („Kuriru”), ne zna se ko, ali je neko pretio. Udruženja osuđuju pretnje. I ja osuđujem pretnje, ali ko je pretio? Ne zna se. A ko preti „Politici”.

Moraćemo redom.

*

Umesto da osude suludu uređivačku politiku „Kurira” novinarska udruženja i slobodni novinari Srbije napali su „Politiku”!

A oni koji su je napali oni su i podmetnuli, hakovan je naš sajt, optuženi smo za objavljivanje tekstova fantomskih, nepostojećih autora…

Pederusi, sram vas bilo, nemate pojma, ali umete da ostavljate ožiljke kako vas nije sramota? „Politika” danas je bistri planinski potok srpskog novinarstva.

I kad već pomenuh danas da kažem nešto i o „Danasu”.

*

„Danas” je odličan opozicioni list i bog neka ga poživi, mada slutim da on ima i ozbiljnije pomagače.

Dakle, treba da postoji, dragocen je.

*

Ali jedan je dovoljan! Ne treba „Politika” da bude kao „Danas”. Dragan Bujošević i Ljiljana Smajlović za svoje vladavine od „Politike” su napravili „Danas”. U ime demokratije i slobodne misli odlučili su da „Politika” mora da oslobodi.

I onu su je oslobodili:

Oslobodili su „Politiku”:

– od sedamnaest ilustrovanih izdanja,

– od jednog dnevnog lista,

– od hiljadu šeststo prodavnica,

– od najveće štamparije na Balkanu,

– od radija, drugog po slušanosti u Srbiji,

– od televizije najgledanije u lokalu, od tri miliona stanovnika.

Bujošević i Smajlović su velike štetočine!

*

Da se mi vratimo na podmetačinu: napadnuta je „Politika” što pušta tekstove nepostojećih autora!

Da li ste vi normalni?

Naš urednik Bane je komunicirao sa osobom, imao je adresu, čovek je poslao i (lažnu) fotografiju. Pričali su… Pa, šta je trebalo, da ide kod autora u Kanadu da ga legitimiše?

A „Politika” treba da se pravda?

Sve smo prijavili policiji i sada, slutim, ma siguran sam, da su inicijatori prevare baš oni koji sada besomučno napadaju „Politiku”.

*

Umesto da se bave „Kurirom” takozvana novinarska udruženja se bave „Politikinom” kućom:

Koleginica Skrozza (s dva Z) na N1 izjavljuje da je „Politika” smrdljiva i crvljiva.

Oglašava se i Ljiljana Smajlović u „Nedeljniku” 8. 6. 2017. kada se borila za „Vučićevu dušu”. Tako je izveštavala i iz Haga. Pa, tako su je učili.

Mi, „Politikina deca”, nismo imali te kurseve. Da li smo nešto propustili? Ne verujem.

*

Ta ženica i ta Skrozzica bi da razmeštaju novinare, urednike i Beograđane.

Vladala je „Politikom” kada su „Politikom” suvereno vladali Nemci, a danas je stručnjak za slobodu štampe za komisiju za novi medijsku strategiju.

*

…Postaje više nego jasno da jedan broj Vučićevih starih saveznika, opijen njegovim izbornim uspesima i zapadnim rejtingom, ispoljava trijumfalizam sledećeg tipa: došlo je naše vreme, sad možemo da radimo sve što smo devedesetih hteli, samo su sada uz nas još i Vašington i Brisel.

Moramo u tome energično da ih razuverimo. I nisam za to da molimo Vašington i Brisel. Možemo i sami.

*

Bogi vas je uništio! Kako koji Bogi? Pa Karić. Reprizira snimke gde se Vama nezavisnim novinarima, čuvarima vatre, dodeljuju nagrade i vi ih primate u Narodnom pozorištu od čoveka koga ste mrzeli.

Ali, što bi rekao Čehov, uvek to ali. Znojite se i primate pare, bando jedna. Vređate darodavca, ali „ste jaki da primite nagradu” jer je zaslužena.

Kako vas, bre, nije sramota, gde ste uz oralni seks primali nenormalne novčane nagrade.

*

I sada Vlada formira komisiju u kojoj će, između ostalih, biti i Skrozza (stručnjak za novinarsku etiku, da li je to osoba koja je „Politiku” nazvala crvljivom) i Lj. Smajlović (stručnjak za slobodu medija)… Čekaj, čekaj, da li je to ona što je cenzurisala Dragoslava Mihajlovića, najvećeg srpskog pisca? Da li je to ta osoba?

Neće da može. Da vam kažem.

Tagovi

Povezani tekstovi