Nagrada „Dušan Bogavac“ dodeljena novinarki KRIK-a Dragani Pećo

Foto: N1
Foto: N1

Novinarka KRIK-a Dragana Pećo ovogodišnji je dobitnik nagrade „Dušan Bogavac“ za novinarsku etiku i hrabrost, izjavio je predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) Željko Bodrožić.

Bodrožić, koji je i član žirija za dodelu nagrade, je na svečanosti prilikom uručenja u Medija centru rekao da „ova nagrada ima dugu tradiciju“, kao i da se nada „da ćemo i u narednim godinama imati tešku odluku kome da od naših kolega dodelimo nagradu“.

 

„Verujem da će i dalje biti dobrih novinara u našoj zemlji bez obzira što mnogi govore da se naša profesija srozala na mnogo načina, ali i dalje postoji mnogo novinara koji rade i poštuju kodeks novinara i sugrađanima i javnosti isporučuju ono što se od njih očekuje – prava informacija“, rekao je Bodrožić.

 

On je dodao da je Pećo nagradu dobila za seriju tekstova o tajnim računima visokih funkcionera u Srbiji, i zato što je „dugogodišnjim hrabrim i etičkim angažmanom u svojim novinarskim tekstovima pokazala kako se treba i valja boriti za slobodu javne reči jednom nedemokratskom društvu i zarobljenoj državi“.

 

Pećo je navela da joj je „izuzetna čast što se njeno ime našlo na spisku velikih imena novinara iz Srbije koji su prethodnih godina dobili ovu nagradu“.

 

U žiriju novinarske nagrade za etiku i hrabrost „Dušan Bogavac“, koju dodeljuju NUNS i Fondacija „Dušan Bogavac“ ove godine su bili prethodni dobitnici nagrade: Jelena Zorić (Insajder), Vuk Cvijić (NIN), Igor Božić (TV N1), Dragoljub Petrović (Danas) i Željko Bodrožić, predsednik NUNS-a.

Tagovi

Povezani tekstovi