BK: Zelena salata i susedna Vojvodina

Izvor: NUNS
Izvor: NUNS

,,Da li ćete vratiti televiziju sa zelenom salatom? Imaćete prvi zeleni sertifikat ako dobijete nacionalnu frekvenciju“, rekla je Olivera Zekić, predsednica Saveta REM-a, predstavnicima BK telekoma prilikom predstavljanja elaborata za dodelu pete nacionalne frekvencije.

 

Predstavljanje elaborata obeležio je i lapsus Tihomira Simića, predstavnika BK, koji je, govoreći o multikulturalnosti programa, naveo da će biti kao u susednoj Vojvodini.

 

Ovlašćeni predstavnik BK Telekoma Tihomir Simić u okviru razgovora sa predstavnicima četiri televizije koje su konkurisale za dozvolu za nacionalnu frekvenciju, predstavio je koncept BK televizije i istakao da će se ona oslanjati na školu nekadašnje televizije i visoke standarde koje je negovala.

 

„Nećemo biti u trci za rejtinzima rijaliti programima. Na tržištu je ostalo upražnjeno mesto koje je nekad zauzimala BK televizija kao simbol dobre televizije“, rekao je Simić.

 

On je dodao da televizija trenutno ne emituje program, a u slučaju dobijanja frekvencije, program bi se emitovao 24 sata 365 dana.

 

„Naš motiv je da ne dozvolimo da nešto što je bilo dobro, a silovito prekinuto bude zagašeno“, rekao je Simić, na šta je predsednica Saveta REM Olivera Zekić odgovorila: „A, onda je Bogoljub (Karić) ušao u politiku“.

 

„Mi očekujemo da nepravda bude ispravljena“, rekao je Simić.

 

Program bi se emitovao na srpskom jeziku, dok bi određeni sadržaji bili emitovani na jezicima nacionalnih manjina, rekli su predstavnici te televizije i naveli da bi u slučaju dobijanja frekvencije zaposlili 140 radnika, početna investicija bi iznosila 1,9 miliona evra, a isplatila bi se u roku od dve godine.

 

Članica Saveta REM Aleksandra Janković upitala je na koji način će biti zastupljen verski program na BK televiziji, na šta je Simić odgovorio da neće biti veronauke ili priče o dogmi, već da će u okruženju koje je multinacionalno, prikazati kako različite konfesije vide odgovore na aktuelne teme.

 

Zekić je tražila informacije o dečjem programu, na šta je rečeno da postoji nekoliko emisija.

 

Upitan o korišćenju rodno osetljvog jezika na televiziji, Simić je rekao da je BK televizija prepoznatljiva po lepoti jezika, čistoći informacije i da to treba da ostane nivo performansi kako treba raditi.

Tagovi

Povezani tekstovi