Konkurs Opštine Osečina za medijske sadržaje

Opština Osečina

Konkurs se raspisuje radi sufinansiranja proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja koji doprinose istinitom, nepristrasnom, pravovremenom i potpunom informisanju svih građana opštine Osečina; zaštiti i razvoju ljudskih prava i demokratije; podizanju kvaliteta informisanja osoba sa invaliditetom i pripadnika nacionalnih manjina; unapređivanju pravne i socijalne države; slobodnom razvoju ličnosti i zaštiti dece i razvoju kulturnog i umetničkog stvaralaštva; razvoju obrazovanja, uključujući i medijsku pismenost kao deo obrazovnog sistema; razvoju nauke, sporta i fizičke kulture; zaštiti životne sredine i zdravlja ljudi; unapređivanju medijskog i novinarskog profesionalizma i ostalih medijskih sadržaja koji doprinose zadovoljavanju potreba građana opštine Osečina za informacijama i sadržajima iz svih oblasti života, bez diskriminacije.

 

Sredstva za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja na teritoriji opštine Osečina u 2023. godini, opredeljena su Odlukom o budžetu opštine Osečina za 2023. godinu („Opštiniski službeni glasnik“ broj 8/22) u iznosu od 2.000.000,00 dinara.

 

Najmanji iznos sredstava koji se može odobriti po projektu iznosi 10.000,00 dinara, a najveći iznos sredstava koji se može odobriti po projektu je 1.000.000,00 dinara.

 

Učesnik konkursa za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja za štampane medije, radio, internet medije i novinske agencije može podneti zahtev  za sufinansiranje najviše do  80% vrednosti projekta.

 

Učesnik konkursa  za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja za televiziju, može podneti zahtev za sufinansiranje najviše do  50% vrednosti projekta.

 

Konkurs je raspisan 9.2. i traje 15 dana.

 

Sva potrebna dokumenta za prijavu na sajtu Opštine Osečina ovde.

Tagovi

Povezani tekstovi