VAC na dnevnom redu

Posle najava VAC-a da će se povući iz zajedničkog preduzeća „Dnevnik Vojvodina presa“ (DVP), u kojem nemački medijski koncern poseduje 55 odsto kapitala i koje izdaje list „Dnevnik“, u utorak će biti održana vanredna sednica Upravnog odbora „Dnevnik holdinga“. To preduzeće je vlasnik preostalih 45 odsto kapitala DVP.


– Upravo su odnosi sa VAC-om u okviru zajedničkog preduzeća, neispunjavanje obaveza iz osnivačkog ugovora i dugovanja DVP prema „Dnevnik holdingu“, povod za zakazivanje sednice – izjavio je u ponedeljak za „Novosti“ predsednik UO „Dnevnik holdinga“ Zlatimir Momirov.


Prema nezvaničnim informacijama, postoji mogućnost da se podnese i nova tužba protiv nemačkog koncerna, ovoga puta za neispunjavanje obaveza iz ugovora o osnivanju DVP, sklopljenog u oktobru 2004. Prethodnu tužbu, za neisplaćenih 640.000 evra za zakup prostora, koji koristi u zgradi čiji vlasnik je „Dnevnik holding“, ovo preduzeće je, sredinom prošle godine, podnelo sudu u Esenu, sedištu nemačkog koncerna. Proces još traje.


„Dnevik holdingu“ je, inače, posle najave da će se povući iz DVP, u ponedeljak stiglo zvanično pismo VAC-a, koje je potpisao predstavnik te kompanije u Skupštini DVP Peter Inberg.


– Piše da VAC ima određene namere prema DVP – kaže v. d. direktora „Dnevnik holdinga“ Jasmina Mašulović. – Potvrđuje se raniji dogovor da se razgovori o rešenju situacije nastave 29. juna.


Đ.V.

Tagovi

Povezani tekstovi