Oćekivana odluka poslušnika samo što nije doneta!

To je više nego ošito. Smešnim uslovima konkursa samo je nedostajala fotografija da bi se izbor maksimalno suzio, ali i pored toga postoje kandidati koji ispunjavaju sve uslove i mnogo više od zadatog i koji bi sigurno bili uspešniji nego dosadašnji direktor. To zaista i nije teško, jer je ovaj koji je proteklih 6 godina predvodio RTS bio najneuspešniji u svih 50 godina postojanja naše prve nacionalne televizije. Najveći nesupeh je naravno program, koji ni izbliza nije bio onakav kako je to u zakonu zapisano, ali čak i da je to sve bilo i drugačije, njegovi poslovni rezultati su katastrofalni, a to je samo jedan od razloga zbog kojih u normalnom svetu ne bi mogao da bude izabran. On je svih 6 godina imao gubitke, a o kršenju zakona i brojnim zloupotrebama poslednju reč že tek izreži istražni i pravosudni organi. Nepoznavanje stranog jezika, uslova u konkursu koji su postavili oni koji treba da ga izaberu, neznajuži da on takvo znanje ne poseduje, pokušaće da ignorišu, ali že taj uslov biti jedan od formalnih razloga za ponavljanje konkursa, uz pomćc suda.  

Njegovim izborom oni koji takvu ocenu donesu mogli bi se naži u Riplijevoj knjizi zanimljivosti, jer su čoveku koji je na kraju 2008. godine imao gubitke od čak 2 milijarde dinara ili 20 miliona evra, koji su pojeli trećinu kapitala preduzeća /gubici u 2009. su veći nego prethodnih godina /dali su šansu da za još 4 godine dokrajči ono što je već započeo. Vež je izvesno da će i 2010. godina. biti godina velikih gubitaka.

Nedozvoljenim medijskim povezivanjem koji je menadžment RTS uspostavio sa vodećim glasilima u velikoj meri zaustavio je širenje istine o stvarnom stanju u Javnom servisu Srbije. Ipak, neki dnevni listovi i magazini preneli su deo te istine. Ona se u vreme ovog medijskog mraka sve više širi, usmenim prenošenjem od usta do usta, a biće značajno proširena zahvaljujuži Internetu i sajtu www.ute.rs  i akcijama koje predstoje.

Zahvaljujući medijskoj blokadi kod nas su oživeli pomalo zaboravljeni spisateljski žanrovi  – recimo satira, a treba očekivati da ćemo uskoro odredjene društvene poruke moći da pronadjemo i u basnama i drugim autorskim formama. Jednim satiričnim tekstom upravo je probijena medijska blokada u Večernjim novostima, koju je lično uspostavio njen glavni urednik i direktor Manojlo Vukotić, zahvaljujući kome niko ne sme da napiše iole ružnu reš o RTS-u i njegovom prijatelju Tijaniću. Ipak, jedan satiričan tekst kolumniste Boška Ćirkovića, pod naslovom KOntra: PODRŠKA, uspeo je da izmedju redova kaže puno i o direktoru i onima koji hoće da ga postave. Ako ste ga kojim slučajem propustili, mi vam ga dostavljamo.

Borbu protiv onih koji zloupotrebljavaju pretplatnički dinar nastavljamo internacionalizovanjem slučaja kod medjunarodnih institucija.

 

Ekspertski tim UTE

 

Tagovi

Povezani tekstovi