Ovaj čovek je neuništiv!

Za njegov izbor juče je glasalo sedam od devet članova Upravnog odbora, što je bilo dovoljno da ostane na funkciji. Činjenica da u svojoj kandidaturi nije dostavio potvrdu o znanju stranog jezika nije omela većinu članova komisije da se zdušno založe za produžetak njegovog mandata.
Protiv Tijanića su glasali etnolog Dragomir Antonić i ekonomista Boško Mijatović. Njihov glavni argument protiv imenovanja novog starog generalnog direktora javnog servisa bili su loša fi nansijska situacija RTS-a i politički uticaji na kreiranje informativnog programa.
Posle duže rasprave ipak je odlučeno da Tijanić bude direktor. Formalni razlog mog protivljenja je što mu je nedostajala potvrda o znanju stranog jezika. On ga možda govori, ali dokaza o tome nije bilo – kaže za „Alo!“ Dragomir Antonić.
Tijanić za naš list kaže da nije očekivao svoj reizbor, a na primedbe dvojice članova UO koji su glasali protiv poručuje:
Koliko znam, jedan od te dvojice je član DS-a, a drugi SRS-a. Pravo svakog člana UO je da ima svoje mišljenje ili da bude instrumentalizovan – uzvratio je Tijanić, koji nije želeo da objašnjava zašto u svojoj prijavi nije dostavio dokaz o znanju stranog jezika.


Autor: B. M.

Tagovi

Povezani tekstovi