Korak unapred

Užasavajuće neočekivano, za njegov izbor juče nisu glasala dva od devet članova Upravnog odbora. Fantastično, spektakularno i za sve nas divno, Tijanić će nastaviti svoju misiju na državnoj televiziji. Pardon, javnom servisu. Mrzeli vi Tijanića ili ne, činjenica je da se radi o osobi koja savršeno odgovara savršenom kandidatu.
„Državljanin RS… VSS ili istaknuti novinar, medijski stručnjak koji se dokazao izuzetnim rezultatima rada u radio-televizijskim kućama od nacionalnog značaja… Organizacione i novinarske sposobnosti dokazane u medijskom poslovanju i vođenju velikih medijskih sistema… Znanje jednog svetskog jezika“, zadati su uslovi u objavljenom tekstu javnog konkursa. Hmm… Da li vas to neverovatno podseća na nekog?
Protivnici Aleksandra Tijanića naći će mali milion razloga zašto on ne samo da ne bi trebalo da bude prvi čovek javnog servisa, već ni da bude javna ličnost. S druge strane, dva glasa protiv novog starog direktora imaju znatno manju i konkretniju argumentaciju – srednjoškolac Tijanić u svojoj kandidaturi nije dostavio potvrdu o znanju stranog jezika. To ipak nije omelo većinu članova komisije da podrže produžetak njegovog mandata.
Bilo kako bilo, sada možemo da pretpostavimo šta nas u budućnosti očekuje na malom ekranu kada prebacimo na jedan od dva TV kanala javnog servisa. Biće tu smeha, nikada bezobraznije politike u direktnom prenosu, dosta sporta, ubrzanih svadbi, malo obrazovnog i naučnog programa, a previše reklama. Evo, obećavam, ko RTS do sada nije voleo, neće ga voleti ni ubuduće. Uostalom, i šut u dupe je korak unapred.


Autor: Bojan Radović

Tagovi

Povezani tekstovi