Suđenje napadaču na novinara traje već pet godina

Ponovni sudski postupak protiv Lj. T. vodi se po odluci drugostepenog suda u Šapcu. U prvostepenom postupku kojim je predsedavala sudija Dragica Aleksić, LJ. T. je osuđen na šest meseci zatvora zbog fizičkog napada na Mitrića, a optuženi je uložio žalbu na tu presudu.
Novo ročište biće održano pet godina posle brutalnog fizičkog napada na Mitrića, dopisnika „Večernjih novosti“ iz Loznice, kome su 12. septembra 2005. godine u ulazu zgrade u centru grada, u kojoj je stanovao, palicom za bejzbol nanete teške povrede.
Prema oceni stručnjaka za sudsku medicinu, taj napad je predstavljao pokušaj ubistva ali je kvalifikovan kao nanošenje teških telesnih povreda, a veoma je sličan načinu na koji je u Jagodini 2001. godine ubijen novinar Milan Pantić.
– Posle brutalnog napada dodeljena mi je neprekidna policijska zaštita koja traje nepunih pet godina. Mnogi smatraju da mi je upravo to uslov opstanka jer sam se u nizu tekstova o kriminalu na obe obale Drine zamerio mnogima – rekao je Mitrić.
Pre nego što je Mitrić bio brutalno fizički napadnut njegov automobil parkiran u centralnom gradskom prostoru tri puta je bio oštećen, a počinioci ni do danas nisu otkriveni.


Preneto: Tanjug

Tagovi

Povezani tekstovi