Održan sastanak predstavnika Ministarstva pravde i NUNS-a

Snežana Malović, ministarka pravde, i Vukašin Obradović, predsednik NUNS-a, saglasili  su se da su presude Evropskog suda u Strazburu potvrda da je neophodna dodatna edukacija sudija koji postupaju u medijskim sporovima.


Nezavisno udruženje novinara Srbije i Ministarstvo pravde iniciraće da se na Pravosudnoj akademiji veća pažnja posveti medijskom pravu i izučavanju savremene evropske prakse.


Nezavisno udruženje novinara Srbije organizovaće javnu prezentaciju analize medijskih sporova koje je država Srbija izgubila pred Međunarodnim sudom za ljudska prava u Strazburu, kao i pravosnažnih presuda protiv medija i novinara donetih po Zakonu o javnom informisanju.


U Beogradu: 12. 07. 2010.
Sekretarijat NUNS-a


 Sastanku održanom u Ministarstvu pravde, održanom na inicijativu NUNS-a, prisustvovali su i Jelka Jovanović, potpredsednica NUNS-a, i Slobodan Homen, državni sekretar u Ministarstvu pravde.


Predstavnici NUNS-a ranije su razgovarali sa rukovodstvom Vrhovnog kasacionog suda, a prema zaključcima Skupštine NUNS-a planiran je i sastanak sa predsednicom Ustavnog suda Srbije.

Tagovi

Povezani tekstovi