Safeti Biševac nagrada "Nikola Burzan"

Osim Safete Biševac u konkurenciji za nagradu Nikola Burzan bili su Milica Torov, Milica Jovanović, Nataša Bogović i Milovan Jauković, a ceneći godišnji doprinos žiri je u konkurenciju uvrstio Jelenu Tasić i Zoricu Miladinović. Po konačnoj oceni, Safeta Biševac je, kako se navodi u obrazloženju, „u periodu jun 2004-2005, dostigla novinarsku zrelost koju je moguće uočiti u svim formama i poslovima koje obavlja u redakciji, a pre svega u izveštavanju iz Skupštine Srbije. Po mišljenju mnogih kolega, ona i Milica Torov čine najbolji izveštački tim u beogradskom novinarstvu. Izuzev izrazite novinarske pismenosti, preciznosti, temeljnosti, ali i neophodne brzine u obavljanju poslova, Safeta Biševac spada u red novinara kojima je moguće poveriti bilo koji zadatak: od običnih vesti preko intervjua sa vodećim državnicima do redakcijskih komentara“.
Žiri je posebno cenio visoku odgovornost prema redovnim radnim obavezama koju je Safeta Biševac pokazala u ocenjivanom periodu.
Odluku je na sastanku u petak 3. juna jednoglasno doneo žiri u sastavu Jelka Jovanović, predsednik, Mirjana Stevanović i Radomir Ličina, članovi.
Nagrada Nikola Burzan će Safeti Biševac biti dodeljena sutra na prigodnoj svečanosti povodom osmogodišnjice lista.
Istovremeno, Vukašinu Obradoviću, osnivaču i glavnom uredniku Novina Vranjskih, biće uručena ovogodišnja nagrada „Stanislav Staša Marinković“ koju dodeljuje Danas za „novinarsku hrabrost i posebne domete u istraživačkom i analitičkom novinarstvu“.


 R. D.

Tagovi

Povezani tekstovi