Zaposleni na TV Enter ne mogu da ostvare svoja prava

Novinarima i drugim zaposlenima TV Enter duguje  redovne plate za septembar i oktobar, i kao i polovinu plate za novembar 2008. Nakon prebacivanja svih zaposlenih na minimalac, menadžment ove tv kuće nije isplatio minimalne lične dohotke ni za januar i februar 2009. godine.


 


Podsećamo da su u martu 2009. gotovo svi zaposleni proglašeni za tehnološki višak i upućeni na Nacionalnu službu za zapošljavanje gde im je rečeno da su minimalci zapravo osnov za otpremnine.


Posebni zabrinjava činjenica da iako su sva tri računa TV Enter već duže vreme blokirana, a pravosnažna izvršna rešenja čekaju na naplatu, ova televiija i dalje radi i čak emituje reklame renomiranih firmi. Postavlja se pitanje kako je to moguće i preko kog računa se naplaćuju te reklame. Primer TV Enter još jednom pokazuje koliko je važno uspostaviti transparentnost vlasništva u medijima, rekao je Vukašin Obradović, predsednik NUNS.


          


Nezavisno udruženje novinara Srbije poziva nadležne organe utvrde sve relevatne činjenice vezane za poslovanje TV Enter, od načina na koji su zaposleni dobili otkaze do utvrdjivanja ko je pravi vlasnik ove televizije.


 


Nezavisno udruženje novinara Srbije takođe zahteva od TV Enter da svim radnicima isplati zaostale lične dohotke i minimalne zarade, a od pravosudnih institucija traži da se omogući prinudna naplata na osnovu pravosnažnih izvršnih rešenja.


 


U Beogradu: 08.09.2010.


 


Predsednik
Vukašin Obradović 


 


 


 


 

Tagovi

Povezani tekstovi