B92 poverovala

U instinitost ove informacije odmah je poverovala ekipa novinara B92, koja je prekjuče, za nepuna dva sata, dakle oko 17 časova stigla u Kučevo i imala šta da vidi-ekipu snimatelja TV-Pink obučenu u crne uniforme i nepoznatu osobu u zelenoj vojnoj uniformi, koja je predstavljala navodnog Radovana Karadžića. Obmana je kratko trajala, i skoro u isti mah sa obe TV strane čule su se psovke i grohotni smeh. Ubrzo se pojavila i policija, po dojavi urednice B-92 Brankice Stanković.


Zapravo Stanković je bila sigurna da se Radovan Karadžić zaista krije u Kučevu, i za svaki slučaj dojavila policiji i zamolila pripadnike kučevske policije da krenu sa njom i njenom ekipom na mesto događaja. Policija je identifikovala osobe i ustanovila da je reč o snimanju skrivene kamere i da se zapravo, ne radi o pravom Radovanu Karadžiću, kako su novinari B-92 poverovali. Policija je ostavila novinare da rade svoj posao, i vratili se u stanicu, smejući se, naravno. Smejala se i ekipa TV-Pink, jer nije malo dovesti novinare u srce Homolja, u Kučevo, 158 kilometara od Beograda, a tako daleko mogla je da ih dovede jedino potraga za senzacionalnom vesti.


Ova scena nije bila zanimljiva jedino Brankici Stanković, koja je poverovala da je stigla do trenutno najtraženije informacije u Srbiji. Zato je ekipa njenih snimatelja uzela svoje kamere u ruke i uporedo snimala ovaj događaj zajedno sa snimateljima ekipe iz skrivene kamere TV Pinka. Doznajemo da je urednica B-92 izuzetno ljuta na svoje kolege iz TV-Pink, te da je podnela krivičnu prijavu protiv njih.


Doznajemo takođe, da se TV-B92 priprema na „odbranu“ time što će emitovati celokupni događaj u dnevniku na svojoj televiziji. Ipak, Kučevljani, pa i pojedini Požarevljani koji su doznali za ovu skrivenu kameru čestitaju Željku Mitroviću, govoreći da je maher u obmanama, i očekuju veliki svađu između ove dve televizijske kuće.


V. Dragić

Tagovi

Povezani tekstovi